Μπλόκαρε συνεργασία με τους Κινέζους η Αυστραλία

21:33 24/9/2012 - Πηγή: AEK365

Το θέμα έχει ως εξής... Οι αθλητές από την χώρα της Ασίας διέπρεψαν στη μεγάλη διοργάνωση του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι, με πέντε χρυσά, δύο ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια, τη στιγμή που οι Αυστραλοί είχαν τραγικό απολογισμό με ένα μόλις χρυσό, έξι ασημένια και τρία χάλκινα, στη χειρότερη εμφάνισή τους από τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το 1992.

Ένας από τους αθλητές που ξεχώρισε ήταν ο Γιανγκ Σουν, ο οποίος αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης σε 400μ και 1.500μ ελεύθερο και μάλιστα υπό τις οδηγίες

του Αυστραλού προπονητή, Ντένις Κότερελ, με τον οποίο συνεργάζεται από το 2010. Με αφορμή αυτή τη συνεργασία, η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Κολύμβησης απαγόρευσε στον Κότερελ, ο οποίος εκτελεί χρέη Ομοσπονδιακού τεχνικού, να προπονεί ξένους αθλητές, όπως και στους υπόλοιπους προπονητές.

Ο Κότερελ δεν είναι ο μοναδικός, αφού και ο Κεν Γουντ καθοδηγεί την επίσης ανερχόμενη νεαρή Κινέζα, Σιουέν Γεν, δις «χρυσή» Ολυμπιονίκη σε 200μ και 400μ μικτής ατομικής. Διακρίσεις που και στις δύο περιπτώσεις αύξησαν τον προσωπικό λογαριασμό των δύο προπονητών, καθώς όπως ανέφεραν τα μέσα της Αυστραλίας, ο Κότερελ έλαβε 500.000 δολάρια, μετά τις νίκες και τα ρεκόρ του Σουν, έστω κι αν ο ίδιος δεν το επιβεβαίωσε ποτέ. Ο Γουντ μάλιστα, χωρίς φόβο, αποκάλυψε ότι οι Κινέζοι πληρώνουν τα τετραπλάσια από ότι η Αυστραλία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν σας έλεγα τα ποσά θα τρομάζατε».

Πάντως, παρά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Σουν ευελπιστεί ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλει να τερματιστεί η συνεργασία τους. «Θέλει να συνεχίσει να δουλεύει μαζί μου, όπως κι εγώ άλλωστε. Θα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε αρχικά ο νεαρός Κινέζος.

Και συμπλήρωσε: «Μου ταιριάζουν οι προπονητικές μέθοδοι των Αυστραλών. Δεν θέλω να αλλάξω τον τρόπο προπόνησης ή το μέρος όπου προπονούμαι. Εύχομαι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη συνεργασία μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα