Μπλοκάρουν οι δρόμοι απ'τις διαδηλώσεις

12:20 11/10/2011 - Πηγή: AEK365

Την ώρα που στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ συζητείται το πολυνομοσχέδιο για το δημόσιο που θα φέρει νέα δεδομένα στις εργασιακές σχέσεις, εφεδρεία και μισθολογικές περικοπές, οι εργαζόμενοι ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αποκλεισμοί υπουργείων, νοσοκομείων και υπηρεσιών του Δημοσίου, καθώς και πορείες εργαζομένων στο κέντρο. Παράλληλα, δρόμοι μπλοκάρουν

από οδηγούς που γεμίζουν βενζίνη τα ΙΧ τους, λόγω της απεργίας διαρκείας στα ΕΛΠΕ.

Ειδικότερα, αυτήν την ώρα, το προσωπικό του νοσοκομείου «Σωτηρία» και «Γενικό Κρατικό» πραγματοποιούν πορεία στη Βασ.Σοφίας προς τη Βουλή, όπου κατευθύνεται και το προσωπικό του «Ερυθρού Σταυρού» από τη Σταδίου

Υπό κατάληψη βρίσκονται τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Γενικό Κρατικό», καθώς και δημοτικά κτήρια, γκαράζ δημαρχείων και ΧΥΤΑ.

Επίσης, υπάλληλοι έχουν αποκλείσει το κεντρικό κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Σταδίου, το παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελιστρίας, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βασ.Σοφίας, τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου στην πλ.Κάνιγγος, το Γενικό Λογιστήριο του κράτους στην Πανεπιστημίου, το παράρτημα του Γενικού Λογιστηρίου στην πλ. Κάνιγγος, τη διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), καθώς και την Αγροτική Τράπεζα στην Πανεπιστημίου.

Στη Θεσσαλονίκη, σε κατάληψη των γραφείων της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τσιμισκή έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, κλειστά ή υπό κατάληψη είναι αρκετά δημαρχεία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι υπηρεσίες και να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιεί και το προσωπικό των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη.

Στάση εργασίας από τις 11:30 έως το τέλος της βάρδιας πραγματοποιεί η ΠΟΕ - ΟΤΑ και στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή. Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει αποφασίσει να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι τις 19 Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί η 24 απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στις 12:00 δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος.

Απεργία διαρκείας (τουλάχιστον 10ήμερη) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, προκαλώντας ανησυχία στους οδηγούς ΙΧ που έχουν σπεύσει από νωρίς στα βενζινάδικα για να προμηθευτούν καύσιμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές και να μπλοκάρονται δρόμοι.

Παράλληλα, σήμερα, Τρίτη, συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να αποφασίσουν για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα