Μπόλονι: Στον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι

13:36 29/12/2011 - Πηγή: AEK365

Για ακόμα μια φορά, ο Λάζλο Μπόλονι ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι δίνοντας τέλος στα σενάρια που δημιούργησε ο ίδιος πρόσφατα όταν είχε αποκαλύψει πως δεν έχει απορρίψει πρόταση από την Σαουδική Αραβία. Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για πιθανές ενισχύσεις στο ρόστερ, για τις

αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών και την ανάγκη να καλυφθούν τα κενά τους αλλά και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Μπόλονι στην ηλεκτρονική εφημερίδα της "Θύρας 4"
Πως επιλέξατε την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσετε την προπονητική σας καριέρα;
Είχα πολλές εικόνες από την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της. Άλλωστε μια από τις πρώτες συμμετοχές μου στην Εθνική ήταν μέσα στην Τούμπα απέναντι στην εθνική Ελλάδας. Επίσης, όταν πήραμε το πρωτάθλημα Ευρώπης με τη Στεάουα, ένας από τους ένθερμους οπαδούς μας ήταν ο Βαρδινογιάννης, ο οποίος μετά την κατάκτηση μας φιλοξένησε στην Ελλάδα για διακοπές. Πραγματικά ενθουσιάστηκα και ήθελα από τότε να εργαστώ εδώ. Η πρώτη κρούση που δέχτηκα ήταν πέρυσι από την ΑΕΚ, όμως τελικά κατέληξαν στον Χιμένεθ.
Σας προβλημάτισε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας;
Φυσικά. Ήταν κάτι που συζητήσαμε με τον μάνατζέρ μου, όμως υπερίσχυσε η επιθυμία μου να εργαστώ στον ΠΑΟΚ.
Ποιά ήταν η πρώτη σας εντύπωση από το ρόστερ της ομάδας;
Λίγο πολύ ήταν όπως τα περίμενα. Ήξερα για τα «βαριά χαρτιά» και την αξία τους και σε ποιους παίκτες μπορούσα να στηριχτώ. Βρήκα και αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές τους οποίους είδα στην Ολλανδία αλλά το επίπεδό τους δεν ήταν τόσο υψηλό. Το πρώτο πράγμα που προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε ήταν η τεχνική μας και η κατοχή της μπάλας. Να μπορούμε να πιέσουμε ψηλά και να βγάζουμε γρήγορες επιθέσεις ώστε να έχουμε πιο εύκολο το γκολ. Με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών έχουμε «ανεβάσει» ταχύτητα όμως ακόμη δεν είμαι ευχαριστημένος.
Με το που ξεκίνησε η προετοιμασία εμφανίστηκε το φαινόμενο των συχνών τραυματισμών. Πολλές θλάσεις οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Που οφείλεται αυτό;
Έχω ακούσει πολλά για τους τραυματισμούς. Όντως υπήρξε πρόβλημα το οποίο κατά τη γνώμη μου αποδίδεται σε τρεις κυρίως λόγους: Πρώτα απ'όλα καινούριος προπονητής, καινούριος τρόπος προπόνησης. Επίσης παίζουν ρόλο οι ηλικίες των ποδοσφαιριστών ή το κατά πόσο είναι καταπονημένοι από προηγούμενες σαιζόν. Τέλος, υπήρξαν ποδοσφαιριστές που δεν ξεκίνησαν μαζί μας προετοιμασία όμως χρειάστηκε να παίξουν, αφού είχαμε κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Πιστεύετε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντέξει παίζοντας σε Ελλάδα και Ευρώπη;
Είναι πολύ δύσκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε. Δεν είναι εύκολο παίκτες όπως ο Γκαρσία ή Λίνο για παράδειγμα να επανέλθουν εύκολα μετά από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι στον αγώνα της επόμενης Κυριακής. Είναι πολύ δύσκολη η αποθεραπεία τους. Το ίδιο ισχύει και για τον Γεωργιάδη ο οποίος μπορεί να είναι μικρός, όμως είναι αδύναμος.
Είστε ευχαριστημένος από τις συνθήκ

Keywords
Τυχαία Θέματα