«Μπράβο, ρε Dimi. Είσαι… σκυλί»

18:34 11/5/2012 - Πηγή: AEK365

Ήταν αναμφισβήτητα από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στη νίκης της ΑΕΚ απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλους κατάφερε με τις επεμβάσεις του στο πρώτο ημίχρονο να κρατήσει «ζωντανή» την ομάδα στο παιχνίδι, αφού αν είχε δεχθεί δεύτερο γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του Περιστερίου, η ανατροπή θα ήταν σχεδόν αδύνατη. Όμως, η παράμετρος που δίνει μεγαλύτερη αξία στην εμφάνισή του, είναι ότι για περίπου μισή ώρα αγωνιζόταν με... ένα πόδι, καθώς ένιωθε έντονες

ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο, αλλά έσφιξε τα δόντια και ολοκλήρωσε το παιχνίδι, καθώς η ΑΕΚ είχε ολοκληρώσει τις τρεις αλλαγές της από το 55' και δεν υπήρχε άλλη επιλογή...
Ο 34χρονος τερματοφύλακας ένιωσε τις πρώτες ενοχλήσεις σε μια έξοδο που έκανε για να διώξει τη μπάλα με τα πόδια, περίπου στο 65' (λίγο πριν, δηλαδή, από τη φάση του δεύτερου γκολ του Ατρόμητου). Υπό άλλες συνθήκες θα ζητούσε αμέσως αλλαγή, αφού υπήρχε κίνδυνος επιδείνωσης της κατάστασής του και το ενδεχόμενο να υποστεί έναν τραυματισμό που θα μπορούσε να τον αφήσει εκτός για μεγάλο διάστημα. Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε η επιλογή αντικατάστασής του, δεν ανέφερε καν το πρόβλημά του και συνέχισε να αγωνίζεται. Ακόμη και λίγο μετά το 70', όταν πλέον οι ενοχλήσεις στον αριστερό του δικέφαλο έγιναν πολύ έντονες και ξάπλωσε στο χορτάρι, ζητώντας βοήθεια από το ιατρικό τιμ, οι συμπαίκτες του δεν είχαν καταλάβει ακριβώς τι είχε συμβεί.
Όπως του έλεγαν μετά το τέλος του αγώνα: «Νομίζαμε ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά έκατσες λίγο παραπάνω ξαπλωμένος για να κερδίσεις λίγες ανάσες». Κάτι που δικαιολογεί και το γεγονός ότι, ενώ δυσκολευόταν ακόμη και να... περπατήσει, οι Κιτρινόμαυροι συνέχισαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα να του γυρίζουν τη μπάλα πίσω με τα πόδια, αναγκάζοντάς τον να κάνει πραγματική υπερπροσπάθεια για να την απομακρύνει. Η πιο δύσκολη στιγμή για εκείνον, όμως, ήταν στη φάση του 79', όταν ο Γεωργέας δεν κατάφερε να κόψει τη μπάλα και αυτή κατέληξε στον Μήτρογλου, από αριστερά, καθώς ο «Dimi», δυσκολεύτηκε πολύ στην προσπάθεια του να κλείσει τη γωνιά του κάνοντας πλάγια βήματα. Ωστόσο, κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα και να κρατήσει τη νίκη για την ΑΕΚ.
Πώς τα κατάφερε; «Πάνω στην ένταση του αγώνα, και στην επιθυμία για τη νίκη, τα πάντα μπορείς να κάνεις», είπε όταν του τέθηκε η απορία από τους συμπαίκτες του, οι οποίοι -μόλις συνειδητοποίησαν την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε- έσπευσαν να τον συγχαρούν: «Μπράβο, ρε παιχταρά. Είσαι... σκυλί. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα», ήταν κάποια από τα αποθεωτικά σχόλια που άκουσε ο Κωνσταντόπουλος, ο οποίος πλέον θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι στο Περιστέρι. Κάτι που θα ήθελε πολύ και ο Νίκος Κωστένογλου, αφού ο 34χρονος πορτιέρο είναι σε πολύ καλή φόρμα και προέρχεται από μια σειρά πολύ καλών εμφανίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα