Μπροστά το γήπεδο, μετά οι παίκτες

14:48 16/5/2013 - Πηγή: AEK365

Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει ένας... βομβαρδισμός δημοσιευμάτων, σχετικά με παίκτες της ΑΕΚ που μιλάνε με άλλες ομάδες, που δέχονται προτάσεις κ.λ.π.

Θεωρώ ότι όλη αυτή η κουβέντα, γίνεται απλά για δημιουργία εντυπώσεων. Σε κάποιους αρέσει να φαίνεται προς τα έξω, ότι η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει παίκτες, αλλά δεν θέλουν να μείνουν αυτοί.

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Φυσικά και υπάρχουν ομάδες Σούπερ Λίγκα ίσως και κάποιες από το εξωτερικό, που

να ενδιαφέρονται για ορισμένους από τους ποδοσφαιριστές που είχε η ΑΕΚ στο φετινό της ρόστερ, έστω κι αν δεν...έδρεψαν δάφνες με τις εμφανίσεις τους μέσα στην σεζόν.

Αυτό που ξέρω εγώ όμως, είναι ότι οι περισσότεροι μάνατζερ παικτών της ΑΕΚ που εμφανίζονται να είναι σε επαφές με άλλες ομάδες, μόλις δουν κάτι σχετικό να δημοσιεύεται τρέχουν να το διαψεύσουν. Κι όχι μόνο με δηλώσεις. Κυρίως τρέχουν να το διαψεύσουν εκεί που όλοι φαντάζεστε...

Γιατί υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά πλέον. Με την νέα κατάσταση στην ΑΕΚ, οι μάνατζερ θέλουν να τα έχουν καλά. Καίγονται για να τα έχουν καλά.

Γνωρίζοντας κάποια πράγματα περισσότερα λόγω δουλειάς, μπορώ να σας πω με σχετική ασφάλεια πως δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει πραγματικά η ΑΕΚ να κρατήσει κάποιον παίκτη κι αυτό να μη συμβεί. Μιλάω φυσικά για τους Έλληνες.

Δεν υπάρχει καμιά τέτοια περίπτωση.

Η νέα κατάσταση στην ΑΕΚ έχει πολύ ευρύτερες διαστάσεις από αυτές που βλέπει κανείς με μια πρώτη ματιά. Και κυρίως από αυτές που σκέφτεται με το δεδομένο πως μιλάμε για μια ομάδα που θα αγωνίζεται του χρόνου στην Γ' Εθνική.

Η ποδοσφαιρική πιάτσα μυρίζεται ότι ξεκινάει κάτι που στοχεύει πολύ ψηλά και για πολλά χρόνια. Κανείς μέσα στην πιάτσα δεν είναι τόσο χαζός έτσι ώστε να μην καταλαβαίνει το εξής: Έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι τη στιγμή ακριβώς που πετύχαινε ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά του επιτεύγματα το οποίο έχει εκ των πραγμάτων σχέση και με τον αθλητισμό, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έβαζε παράλληλα μπροστά και το πλάνο του για την ΑΕΚ.

Οι της ποδοσφαιρικής πιάτσας λοιπόν, καταλαβαίνουν πολύ καλά πως με τις προϋποθέσεις που διαμορφώνονται, ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπαίνει στην ΑΕΚ και στο ποδόσφαιρο για να μείνει και φυσικά για να κυριαρχήσει.

Θα το σκεφτεί λοιπόν και μια και δυο και τρεις κι... εκατόν δέκα τρεις φορές, όποιος επιχειρήσει να κάνει κίνηση εχθρική προς την ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Και όποιος βιάστηκε να το κάνει ίσως γιατί δεν είχε την αντίληψη να καταλάβει τι παίζεται, τρέχει τώρα να τα μπαλώσει όπως - όπως.

Με λίγα λόγια, όποιος αυτή τη στιγμή επιλέξει να ανοίξει κόντρα με την ΑΕΚ, σαφώς θα πρέπει να έχει την επίγνωση ότι ανοίγει κόντρα με ένα οργανισμό που χτίζεται όχι απλά για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, αλλά για να επιβάλλει την κυριαρχία του.

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο κάποιοι σκεπτόμενοι μόνο το πρόσκαιρο κέρδος, να προχωρήσουν σε κινήσεις, από τις οποίες θα «κερδίσουν» την... καταχώρηση τους. Ωστόσο θεωρώ ότι οι περιπτώσεις θα είναι πάρα πολύ λίγες. Κι αυτοί ακόμη θα φροντίσουν να το κάνουν με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε η πόρτα να παραμένει ανοιχτή. Εκτός αν είναι ανόητοι...

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και κάτι άλλο. Μη δώσουμε τώρα και διαστάσεις ζητήματος ζωής και θανάτου στο αν και ποιοι θα μείνουν. Προσωπικά το λέω ευθέως, δεν με απασχολεί καθόλου το αν και ποιοι παίκτες από το υπάρχων ρόστερ θα μείνουν.

Θα είναι βέβαια καλύτερα να υπάρξει ένας κορμός, που θα διευκολύνει και το έργο του Δέλλα στο ξεκίνημα, αλλά δεν είναι και να για να τρελαθούμε αν δεν συμβεί αυτό. Ήδη υπάρχει...συνωστισμός μπροστά σε συγκεκριμένες πόρτες, με προσφορά επιλογών παικτών. Σε τέτοιο βαθμό που το πραγματικό ζήτημα να είναι τελικά ποιοι θα επιλεγούν. Κι όχι αν θα βρεθούν παίκτες στο επίπεδο που θέλουμε, διαθέσιμοι. Είναι αστείο και να το συζητάμε.

Το ζήτημα για την ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, δεν είναι η ομάδα. Αυτό είναι το πιο εύκολο. Το ζήτημα είναι να δρομολογηθεί το πλάνο του Δημήτρη Μελισσανίδη για το γήπεδο, το γρηγορότερο δυνατό. Εκεί επικεντρώνει και ο ίδιος τις συντριπτικά περισσότερες προσπάθειες του. Γιατί αυτό είναι και το πιο απαιτητικό κομμάτι της νέας εξόρμησης της ΑΕΚ, υπό τον Μελισσανίδη.

Το σημείο «κλειδί», αυτό που από την αρχή τέθηκε σαν απαράβατος όρος για να δεχτεί η κοινωνία της ΑΕΚ αυτή την πολύ δύσκολη δοκιμασία, είναι σαφώς το γήπεδο. Και κυρίως είναι απαράβατος όρος για τον ίδιο τον Μελισσανίδη.

Εκεί λοιπόν πρέπει να στραφεί το βασικό ενδιαφέρον. Στην προσπάθεια για το γήπεδο, που σε αυτή εντάσσεται και η διαδικασία για την εκλογή νέας ενωτικής διοίκησης και στην Ερασιτεχνική. Να προχωρήσουμε γρήγορα και στο ένα και στο άλλο. Αυτός πρέπει να είναι ο άμεσος στόχος. Κι αυτός είναι.

Όλοι όσοι κάθονται και μιζεριάζουν με διάφορες συζητήσεις για τον υποβιβασμό, για το ποιοι παίκτες θα φύγουν κι όλα τα ωραία, ξεχνάνε το εξής βασικό: Ότι ο Μελισσανίδης ξεκίνησε μια προσπάθεια με κύριο επίκεντρο το έργο ζωής για την ΑΕΚ, το γήπεδο. Αυτό πάνω στο οποίο και μετά από το οποίο βρίσκονται κι έρχονται όλα τα υπόλοιπα.

Σαφώς έχει πολύ σημαντικές βοήθειες πλέον σε αυτό το ζήτημα, αλλά την διαδικασία την ξεκίνησε ο ίδιος και είναι ο βασικός της παράγοντας. Και θυμίζω ότι αυτό γίνεται σε ένα σημείο, που για το γήπεδο δεν ...κουνιόταν φύλλο. Εντάξει, υπάρχει το σχέδιο του Γεράσιμου Έρτσου, αλλά φυσικά άλλο να μιλάς για το σχέδιο του Γεράσιμου Έρτσου κι άλλο για το σχέδιο του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Κάθονται και λένε διάφορα περί καταστροφής, περί «πένθους» και ξεχνάνε ή θέλουν να ξεχνάνε, το βασικότερο. Πως έρχεται ένας άνθρωπος που εκτός από την ευθύνη για την ομάδα, αναλαμβάνει να δρομολογήσει και να τελειώσει - και ξέρουμε όλοι πως εύκολα ή δύσκολα θα το τελειώσει - το έργο που εγγυάται το μέλλον της ΑΕΚ, όποια δυσκολία και να περνάει πρόσκαιρα.

Αυτό που και ο πλέον εμπαθής είναι αναγκασμένος να παραδεχτεί, ότι είναι ο μοναδικός αυτή τη στιγμή που μπορεί να το κάνει πράξη. Ο μοναδικός που μπορούσε να πάρει και την πρωτοβουλία, ο μοναδικός που μπορεί και να το φέρει σε πέρας.

ΥΓ: Εννοείται ότι εκπτώσεις στο κάλεσμα για ενότητα δεν κάνουμε. Απλά μια παρατήρηση... Ο Βασίλης Τσιάρτας σε συνέντευξη που είχε δώσει σε αθλητικό ραδιόφωνο λίγο μετά την αποχώρηση του από την θέση του τεχνικού διευθυντή, αν θυμάμαι καλά είχε διαψεύσει κατηγορηματικά την «κατηγορία» πως αξιοποίησε την θέση του στα Σπάτα για υπογράψει συμβόλαια εκπροσώπησης με νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ. «Δεν έχω κανένα παίκτη της ΑΕΚ», είχε πει. Οπότε τους πέντε για τους οποίους διαβεβαίωσε χθες δημόσια ότι μένουν στην ομάδα, σαν εκπρόσωπος τους, φαίνεται ότι τους έπεισε να συνεργαστούν μαζί του, το διάστημα που ακολούθησε...

Keywords
Τυχαία Θέματα