Χάκερ εξαπατούσαν χρήστες σάιτ ροζ περιεχομένου

20:47 14/3/2012 - Πηγή: AEK365

Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου που έμπαιναν σε «ροζ» ιστοσελίδες πιάστηκαν στην παγίδα ενός κυκλώματος χάκερ, οι οποίοι κατάφεραν να τους υφαρπάξουν χρήματα.

Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης αποκάλυψε πώς λειτουργούσε στο σύστημα. Όταν ένας χρήστης έμπαινε σε μια «ροζ» ιστοσελίδα εμφανιζόταν στην οθόνη του ένα μήνυμα το οποίο τον ενημέρωνε ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με παιδικό πορνογραφικό υλικό και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε ένα νέο μήνυμα αναφερόταν ότι απαιτείται η πληρωμή 100 ευρώ, μέσω προπληρωμένης κάρτας, για να ξεμπλοκάρει ο υπολογιστής.

Αν ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης του κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα.

Όπως έγινε γνωστό το συγκεκριμένο λογισμικό που εμφανίζεται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, ενώ η πηγή του εντοπίστηκε σε server στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πάνω από 5.000 χρήστες έχουν καταβάλει το ποσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα