«Χάλια όλοι στον Ολυμπιακό αλλά με τέτοια άμυνα δεν πας ούτε στο Λούνα Παρκ»

15:22 27/11/2014 - Πηγή: AEK365

Μια μέρα μετά το 4-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Βιθέντε Καλδερόν", ο Πέτρος Κωστόπουλος γράφει για το "χάλι" του Ολυμπιακού.

Διαβάστε το άρθρο του με τίτλο "Χάλια όλοι στον Ολυμπιακό αλλά και με τέτοια άμυνα δεν πας ούτε στο Λούνα Παρκ" που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα koolnews.gr

Ναι, χάλια μαύρα ήταν ο Ολυμπιακός

και εκτός φόρμας ήταν το βράδυ της Τετάρτης και ο Μίτσελ. Ο Ολυμπιακός είχε καμμία 10αριά χρόνια να κάνει τέτοια εμφάνιση στην Ευρώπη και θα μου πεις μετά από τόσο καιρό δικαιούται να κάνει μία τέτοια πατάτα.

Ομάδες όπως η Ρόμα και η Σάλκε αλλά και άλλες μεγάλες ομάδες τα προηγούμενα χρόνια έφαγαν 7αρα και πεντάρα αντίστοιχα μέσα στην έδρα τους. Ακόμα και η Ρεάλ έφαγε 4αρα από την Ντόρτμουντ. Όμως ήταν μία πάρα πολύ άσχημη βραδιά για τον γαύρο που έβλεπε ποδόσφαιρο στην τηλεόραση αλλά και για τον ανεξάρτητο φίλαθλο. Θλιβερή ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Όταν μετράς ένα (1!) σουτ στην εστία και αυτό στο 67' τότε να ευχαριστείς και τον Θεό που έφαγες μόνο 4.

Παραπάνω είπα πως ήταν και ο Μίτσελ χάλια χθες, τον οποίον προσωπικά τον θεωρώ πολύ καλό μάνατζερ-χειριστή παιχνιδιών. Βλέπει από το πρώτο πεντάλεπτο πως η Ατλέτικο παίζει από δεξιά πάνω στον Μαζουάκου. Σαν πολιορκημένος στο Μεσολόγγι ήταν ο πιτσιρικάς. Αυτό που όλοι οι παίκτες δήλωσαν μετά τον αγώνα πως ο Σιμενόνε τους είπε να παίζουν από δεξιά, το είδαν ακόμα και οι... τυφλοί. Παρ'όλα αυτά, ο Μίτσελ άφησε ανοχύρωτο τον Μαζουάκου και ο Αφελάι ή κάποιος από τα χαφ δεν κάλυπτε την πλευρά αυτή. Αν λάβουμε υπόψιν πως ο Μαζουάκου είναι ο κατεξοχήν επιθετικός μπακ του Ολυμπιακού καταλαβαίνουμε τι έγινε.

Το δεύτερο που όλοι ξέραμε και το ήξερε καλύτερα από εμάς και ο Μίτσελ, είναι η Ατλέτικο σκοράρει σε πολύ μεγάλο ποσοστό με κεφαλιές. Αυτό σημαίνει διαρκείς σέντρες που φτάνουν είτε στην μικρή περιοχή ή λίγο έξω από αυτήν. Ε, λοιπόν ουδείς τους ενόχλησε να τις κάνουν και ουδείς ήταν άξιος να πάρει μία κεφαλιά.

Ο Αμπιντάλ φαίνεται ότι με το κεφάλι δεν μπορεί να πετύχει ούτε καπέλο. Ο άνθρωπος δεν έχει κάνει ούτε μία ιδιαίτερα αξιόλογη εμφάνιση φέτος. Προσωπικά θα μου άρεσε το σενάριο, να αποσυρθεί στο προπονητικό τιμ της Μπαρτσελόνα όπως γράφουν οι ισπανικές εφημερίδες. Ήρθε μάλλον η ώρα. Έχει υπάρξει παιχτάρα, ως αριστερός μπακ, ξέρει, έχει τεχνική, αλλά δεν προλαβαίνει. Ούτε μπάλα, ούτε αντίπαλο, μιας και πέρα από την ηλικία έχει υποστεί ανεπανάληπτη ταλαιπωρία με την υγεία του. Ήρωας είναι που παίζει και έτσι.

Ο Μποτία από την άλλη που έχει κάνει μερικά πολύ καλά ματς, είναι ένας παίκτης που δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς γιατί έχει την «ξόφα» στο αίμα του. Είναι επαγγελματίας «γκαφατζής». Αυτό έχει φανεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά στα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, δεν υπάρχει. Όταν μπαίνει η μπάλα στην περιοχή και τον πλησιάζει, σε πιάνει ταχυκαρδία. «Θα την κάνει, δεν θα την κάνει;». Στα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός ξεκινούσε από τα σέντερ μπακ του. Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Μανωλάς καθάριζαν τις φάσεις και δεν άφηναν να μετατραπεί η περιοχή του Ολυμπιακού σε λούνα παρκ, όπου όλα τα παιδάκια μπαίνουν και παίζουν.

Τώρα ο Ρομπέρτο, έχω την αίσθηση στο πρώτο γκολ, πρέπει να «κόλλησε» το μυαλό του στην ερυθρόλευκη φανέλα που συνήθως φοράει ο Ολυμπιακός. Είχε ψιλοζαλιστεί και αυτός στο 8λεπτο από τις μπούκες και τις σέντρες και νόμιζε πως έδινε πάσα σε συμπαίκτη του. Πάω στοίχημα για αυτό. Φαίνεται από την κίνηση ότι δίνει πάσα, δεν απομακρύνει. Τώρα για άλλους παίκτες καλύτερα να μη μιλήσουμε. Πάρ'τον έναν και χτύπα τον άλλον, πλην του Ελαμπντελαουί. Χθες έδειξε πως έχει και αυτός μέλλον μπροστά του. Τα τρία αμυντικά χαφ όμως, Εντιγκά, Μανιάτης και Μιλιβόγεβιτς, ήταν, τζάμπα θεατές.

Συμπέρασμα: Ομαδάρα είναι η Ατλέτικο, συμπαγής, σιδερένια, σε πρεσάρει, σε μπλοκάρει και δεν ξέρεις από πού να περάσεις τη σέντρα. Ο Ολυμπιακός χθες ήταν μπάζο, αλλά επειδή η ομάδα έχει δείξει μεγάλες δυνατότητες και στα εντός έδρας και στο Τορίνο, της το συγχωρείς. Εκείνο όμως που δεν θα μπορέσεις ποτέ να συγχωρέσεις είναι να ξεκινήσεις από τον Ιανουάριο στο πρωτάθλημα και στο Europe League (μάλλον) με Μποτία και Αμπιντάλ. Ο Μαρινάκης έχει γάτους δίπλα του, τον Μίτσελ, τον Καρεμπέ και τον Ισά. Και ο ίδιος εφοπλιστής είναι, ξέρει πως το κέντρο της είναι μία διαρκής Φαλκονέρα, αν όχι Τιτανικός....

Keywords
Τυχαία Θέματα