Χάνσεν και Λόκε οι κορυφαίοι

22:11 1/3/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Μίκελ Χάνσεν και η Χάιντι Λόκε είναι οι κορυφαίοι αθλητές του πλανήτη το 2011 για το άθλημα του χάντμπολ και θα διαδεχτούν τον Τσέχο Φιλίπ Γίχα και την Ρουμάνα Χριστίνα Νεάγκου που κατέκτησαν τους τίτλους του 2010.

Στην ψηφοφορία της Διεθνούς Ομοσπονδίας ο Δανός Μίκελ Χάνσεν νίκησε με άνεση τους Γίχα, Καράμπατιτς, Αμπαλό, Ομεγιέρ, έχοντας διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο Τσέχο.

Το «αστέρι» της Κοπεγχάγης έγραψε ιστορία, καθώς έγινε

ο πρώτος Δανός που κατακτά ποτέ αυτόν τον τίτλο από το 1988 που υπάρχει το συγκεκριμένο έπαθλο. Ο 24χρονος αριστερός ίντερ που το παρατσούκλι του είναι «χάμερ» οδήγησε την Δανία πέρσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σουηδίας στο ασημένιο μετάλλιο και στον πρώτο της τελικό στην συγκεκριμένη διοργάνωση μετά το 1967!

Κατέκτησε την πρώτη θέση των σκόρερ του τουρνουά με 68 γκολ και έγινε μέλος της καλύτερης επτάδας. Με την Κοπεγχάγη κατέκτησε το νταμπλ στην Δανία, ενώ πριν λίγες ημέρες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σερβίας, οδήγησε την χώρα του στο δεύτερο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της, πετυχαίνοντας στον τελικό κόντρα στους «πλάβι» 9 γκολ!

Keywords
Τυχαία Θέματα