Χάος στην Πάτρα

10:22 23/5/2012 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή το θάνατο 30χρονου από Αφγανούς μετανάστες, χθες το απόγευμα στην Πάτρα επικράτησε ένταση με κατοίκους της πόλης, με την βοήθεια μελών της Χρυσής Αυγής, να συγκρούονται με λαθρομετανάστες.
Μάλιστα επιχειρήθηκε έφοδος με μπουλντόζα στα κτίρια της Πειραϊκής-Πατραϊκής εκεί όπου στεγάζονται λαθρομετανάστες με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις με την χρήση των δακρυγόνων να

κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr, η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη πέντε Ελλήνων ενώ έγιναν και 22 προσαγωγές Ελλήνων και μεταναστών. Από τις συμπλοκές 7 κάτοικοι τραυματίστηκαν και 3 αστυνομικοί ενώ υλικές ζημίες προκλήθηκαν σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο, δυο υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες και σε ένα περιπολικό. Ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, συγκάλεσε για τη 13.00 το μεσημέρι, σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, ο Λιμενάρχης Πατρών και η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν μέτρα.
Μέχρι τότε, θα ζητηθεί να ενισχυθεί η αστυνόμευση της περιοχής, ώστε να νιώσουν οι κάτοικοι ασφαλείς και να αποφευχθούν νέα επεισόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα