Χέγας: Υπόσχομαι τα καλύτερα στους οπαδούς της ΑΕΚ

18:02 22/9/2012 - Πηγή: AEK365

Η Βαλέρια Χέγας μίλησε στην εφημερίδα «Goal» για την απόφασή της να έρθει στην Ελλάδα, τους τίτλους που θέλει να κατακτήσει, αλλά και τους οπαδούς της ΑΕΚ. «Σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία της Κάταλιν Κις. Στην αρχή φοβόμουν να έρθω στην Ελλάδα επειδή άκουγα πολλά άσχημα πράγματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Μετά ήθελα να βρω μια χώρα που να βρει ομάδα και ο σύντροφός

μου (σ.σ. ο Τσέχος βολεϊμπολίστας Πλίμιτσεκ) αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Είμαι ικανοποιημένη που ήρθα σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό γιατί θέλω να κατακτήσω τίτλους».

Αναλυτικά:

Πρώτη φορά έρχεσαι στην Ελλάδα;

«Μέχρι τώρα ερχόμουν μόνο για διακοπές ή για να παίξω μπιτς βόλεϊ. Εχω πάει στη Ρόδο και στην Κρήτη και έχω περάσει υπέροχα. Ως αθλήτρια δεν έχω έρθει ξανά στην Ελλάδα ούτε έχω παίξει ποτέ αντίπαλος κάποιας ελληνικής ομάδας. Πάντως, ανυπομονώ να κάνω μια βόλτα για να δω το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και κυρίως να δω θάλασσα που μου αρέσει πολύ».

Σε αγχώνουν οι υψηλοί στόχοι που βάζει η διοίκηση της ΑΕΚ;

«Οπως μου είπε η διοίκηση θέλει το νταμπλ και τώρα το Σούπερ Καπ. Φυσικά θέλουμε και τους τρεις στόχους, αλλά προσωπικά θέλω να έχω σταθερή απόδοση όλη τη σεζόν».

Ο κύκλος σου στην εθνική ομάδα έχει κλείσει;

«Ναι, εδώ και τρία χρόνια. Είμαι 32 ετών και για τα δεδομένα της Ουγγαρίας είμαι μεγάλη. Πλέον παίζω μπιτς βόλεϊ το καλοκαίρι και είμαι πολύ ευχαριστημένη».

Εχεις σκεφτεί τον εαυτό σου μόνιμα στην Ελλάδα όπως η Κις;

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Οι πρώτες εικόνες είναι θετικές. Ολα θα εξαρτηθούν από την αγωνιστική μου καριέρα αλλά και από το πώς θα πάει η σχέση μου με τον σύντροφό μου. Κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω οικογένεια. Πάντως και η Κάταλιν ήρθε για λίγο στην Ελλάδα κι έμεινε πολλά χρόνια...».

Εχεις πολλά χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά πέρυσι ήσουν στις ΗΠΑ που στέφθηκες πρωταθλήτρια;

«Είχα μια εξαιρετική χρονιά στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας. Πήραμε το πρωτάθλημα και γενικά έζησα πολύ καλά και πολύ ποιοτικά. Ηταν μια φανταστική εμπειρία. Οι πρώτες 25 ομάδες στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να σταθούν άνετα στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Δουλεύουν πολύ σοβαρά και κέρδισα πολλά πράγματα. Επίσης όσες παίκτριες πηγαίνουν εκεί και έχουν δωρεάν φοίτηση. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να μείνεις 4 χρόνια».

Τι έχεις να πεις στους οπαδούς της ΑΕΚ;

«Περιμένω το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για να γνωρίσω τους οπαδούς της ΑΕΚ. Μου έχει πει η Κάταλιν πως το γήπεδο γεμίζει, ότι το κοινό είναι πολύ ενθουσιώδες και περιμένω να μου δείξει και στο Ιντερνετ βίντεο με αγώνες της ομάδας. Τους υπόσχομαι τα καλύτερα...».

«Καλύτερη επιθετικά»

Η διαγώνια της ΑΕΚ Κάταλιν Κις πέρασε όλο το καλοκαίρι στα τηλέφωνα προσπαθώντας να πείσει τη Βαλέρια Χάγιος να έρθει στην ΑΕΚ κι όπως δηλώνει οι κόποι της αλλά και η επιλογή της θα δικαιωθούν: «Με τη Βαλέρια γνωριζόμαστε περίπου 16 χρόνια, είμαστε πολύ φίλες αλλά δεν είχε τύχει να παίξουμε μαζί. Κάποτε μου είχε γίνει πρόταση να πάω κι εγώ στη

Keywords
Τυχαία Θέματα