Χειρότερος απ'τον πρώτο ο σεισμός στην Ιταλία

16:36 29/5/2012 - Πηγή: AEK365

Εξίσου καταστροφικός είναι ο σεισμός που χτύπησε την Ιταλία σήμερα, εννέα μόλις μέρες μετά τον σεισμό στην περιοχή Μόντενα στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια που είχε κοστίσει τη ζωή σε επτά ανθρώπους και είχε προκαλέσει τεράστιες υλικές καταστροφές.

Ο σημερινός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 13 ανθρώπους, ενώ εκφράζονται φόβοι

ότι θα υπάρχουν κι άλλα θύματα, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς εγκλωβισμένους σε κτήρια της ευρύτερης περιοχής.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη βόρεια Ιταλία σπέρνοντας φόβο από το Βένετο έως τη Λομβαρδία. Ακολούθησε σειρά μετασεισμών έως και 5,4 βαθμών που έγιναν αισθητοί σε ολόκληρη τη βόρεια Ιταλία, περιλαμβανομένων των πόλεων Μόντενα, Μπρέσια και Μιλάνο.

Νεκροί είναι κάτοικοι και εργάτες σε τοπικές βιομηχανίες, καθώς και ένας καθολικός ιερέας, που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια στις περιοχές Μεντόλα, Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο και Μιράντολα. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών, εκτιμάται όμως πως είναι υψηλός.

Κτίρια, εκκλησίες και εργοστάσια κατέρρευσαν, και ο δήμαρχος του Σαν Φελίτσε δηλώνει με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση ότι πιθανώς θα υπάρξουν και άλλα θύματα.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το νέο αυτό χτύπημα του Εγκέλαδου, μπορεί να προκλήθηκε από ένα νέο ρήγμα, διαφορετικό από εκείνο του σεισμού της 20ής Μαΐου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι και ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Βάσκο Ερράνι, τόνισαν ότι «το ιταλικό κράτος κινητοποιήθηκε άμεσα και οι κάτοικοι δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να μείνουν αβοήθητοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα