Χριστουγεννιάτικο «Old Firm»

14:31 27/12/2011 - Πηγή: AEK365

SCOTTISH PREMIER LEAGUE 21η αγωνιστική

Με το βλέμμα στο "Σέλτικ Παρκ" η Γλασκώβη για ακόμα μια φορά θα χωριστεί στα δυο καθώς διεξάγεται το υπ'αριθμόν 301 ντέρμπι μεταξύ της Σέλτικ και της Ρέιντζερς με το βαθμολογικό ενδιαφέρον να είναι τεράστιο μετά και τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Η ψυχολογία βρίσκεται σαφώς υπέρ των "Καθολικών" της Σέλτικ οι οποίοι με οκτώ σερί νίκες από τα τέλη Οκτωβρίου κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής τους μεγάλους τους αντιπάλους καλύπτοντας

διαφορά 15 πόντων. Αντίθετα, οι "Διαμαρτυρόμενοι" της Ρέιντζερς δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση κάτι που έδειξαν και στην πρόσφατη ήττα από την Σεντ Μίρεν. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Άλι ΜακΚόιστ σε έξι παιχνίδια έχει χάσει οκτώ βαθμούς έχοντας δυο νίκες, δυο ήττες και δυο ισοπαλίες.

Αγωνιστικά, οι δυο ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας καθώς με την Σέλτικ δεν θα αγωνιστεί ο τραυματίας Μαϊστόροβιτς ενώ με την Ρέιντζερς απών θα είναι ο τιμωρημένος Γκόιαν. Επιπλέον η Σέλτικ δεν μπορεί να υπολογίζει στον αμυντικό Λούβενς, στον μέσο Μάθιους και στον εξτρέμ Κόμονς ενώ αμφίβολος είναι ο μεσοεπιθετικός Φόρεστ. Με την Ρέιντζερς θα αγωνιστεί κανονικά ο μέσος ΜακΚάλοχ ο οποίος κέρδισε την έφεση κατά της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί και θα αγωνιστεί κόντρα στην Σέλτικ με τον επιθετικό Νέισμιθ να παραμένει νοκ άουτ για όλη την υπόλοιπη σεζόν.

Σε ό,τι αφορά την παράδοση σε παιχνίδια πρωταθλήματος, συνολικά και ανεξαρτήτου έδρας η Ρέιντζερς έχει 118 νίκες, η Σέλτικ 98, ενώ υπάρχουν και 85 ισοπαλίες. Στα παιχνίδια στο «Σέλτικ Παρκ», η Σέλτικ ως γηπεδούχος μετράει έντεκα νίκες, η Ρέιντζερς ως φιλοξενούμενη τέσσερις, ενώ πέντε παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, τελευταίας για το 2011, στην Scottish Premier League
Τετάρτη 28/12 (21.45)
Αμπερντίν - Χαρτς
Μάδεργουελ - Ντανφέρμλιν
Σέλτικ - Ρέιντζερς
Σεντ Μίρεν - Νταντί Γιουν.
Σεντ Τζόνστον - Κιλμάρνοκ
Χιμπέρνιαν - Ινβερνές

Keywords
Τυχαία Θέματα