Χρονιά ντροπής για την Βασίλισσα

17:48 30/12/2011 - Πηγή: AEK365

Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά η μπασκετική ΑΕΚ, η Βασίλισσα του Ελληνικού μπάσκετ, η ομάδα που κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ (Κύπελλο Κυπελλούχων 1968), πανηγύρισε το Κύπελλο Σαπόρτα (2000), πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Ευρωλίγκας, συμμετείχε στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης (1998) και μετρά εννέα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Ελλάδος, υποβιβάστηκε στην Α2.

Το aek365.gr

κάνει μια αναδρομή και θυμάται τις στιγμές αυτής της καταστροφικής χρονιάς

Στην ΑΕΚ τα προβλήματα ξεκινάνε από τις πρώτες ημέρες του 2011,καθώς η νίκη επί του Ηρακλή, της δίνει μια βαθιά βαθμολογική ανάσα , αλλά στην συνέντευξη τύπου ο Μηνάς Γκέκος μιλάει με σκληρά λόγια για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα , και αυτό θα βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα. Στην συνέχεια του Ιανουαρίου τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, καθώς η Ένωση γνωρίζει πέντε ήττες από Άρη, Πανιώνιο, Μαρούσι, Ίκαρο Καλλιθέας και Ολυμπιακό και παραμένει κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας , βασικοί παίκτες της αποχωρούν, ενώ ο Μηνάς Γκέκος παραιτείτε και στην θέση του αναλαμβάνει ο Άγγελος Κορωνιός.

Ο Φεβρουάριος ξεκινάει με ήττα από τον Πανελλήνιο και τον ΠΑΟΚ, και στην συνέχεια έρχεται η σφαλιάρα από τον Ηλυσιακό , με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βρίσκεται σε πολύ δεινή βαθμολογική θέση , ο πρόεδρος της ΚΑΕ,Μπάμπης Καραμανλής, είναι έτοιμος να τα παρατήσει, καθώς έχει μείνει μόνος του, ενώ έχουμε και τους πρώτους ψίθυρους που μιλάνε για υποβιβασμό της ομάδας.

Η νίκη επί του Περιστερίου και της Καβάλας αναπτερώνουν σε πολλούς την ελπίδα ότι μπορεί να σωθεί η χρονιά , καθώς και ο βασικός ανταγωνιστής για μια θέση στην Α1, Ηλυσιακός χάνει από τον Πανελλήνιο και η Ένωση πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής, ενώ πλησιάζει και ο κρισιμότατος αγώνας με τον Ηρακλή.

Ο Απρίλιος είναι ο πλέον δραματικός για την ΑΕΚ. Η νίκη με τον Ηρακλή δεν έχει συνέχεια, καθώς χάνει με κάτω τα χέρια από τον Παναθηναϊκό και δύσκολα από τον Άρη, με αποτέλεσμα ο Ηλυσιακός να έχει μεγάλο προβάδισμα με μόνο δύο αγωνιστικές να απομένουν για την λήξη του πρωταθλήματος. Το θαύμα δεν γίνεται καθώς η ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική επικρατεί του Πανιωνίου, όμως συγχρόνως ο Ηλυσιακός κερδίζει τον Κολοσσό με αποτέλεσμα η ομάδα να πέσει στην Α2 και να γράφεται η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Βασίλισσας του Ελληνικού μπάσκετ.

Το σοκ σε όλο το μπασκετικό κόσμο για τον υποβιβασμό είναι μεγάλο καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ΑΕΚ δεν θα είναι στην Α1. Οι ελπίδες όλων των ΑΕΚτζήδων στα τέλη Απριλίου αναπτερώνονται όταν η ομάδα κερδίζει την μάχη με τον Ηλυσιακό στον Αθλητικό δικαστή και παραμένει στην πρώτη κατηγορία. Στην συνέχεια έχουμε ένα σκληρό πόλεμο με τις δύο ομάδες με ανακοινώσεις τους, να κατηγορούν η μία την άλλη και να περιμένουν με αγωνία την τελική απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Όλα αυτά μέχρι της 20 Ιουνίου, όταν το δικαστήριο αποφάσισε να ρίξει και τυπικά την Βασίλισσα με ένα καινούργιο κύκλο αντιπαραθέσεων να ανοίγει ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Τους καλο

Keywords
Τυχαία Θέματα