«Χρυσοπληρώνει» ο Αστέρας τον Τσιώλη

14:22 8/4/2013 - Πηγή: AEK365

Χθες έγινε γνωστό πως ο Σάκης Τσιώλης συμφώνησε να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης για άλλα δυο χρόνια και, σύμφωνα με τον SENTRA FM 103.3, η διοίκηση θα ανταμείψει για αυτό το διάστημα τον Έλληνα τεχνικό με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ "καθαρά".
Από το ποσό αυτό, οι 300.000 θα δοθούν ως προκαταβολή για την υπογραφή του νέου συμβολαίου ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Σάκης Τσιώλης έχει αναλάβει να πληρώσει ο ίδιος τους συνεργάτες του.
- Για την ανανέωση του συμβολαίου του Σάκη Τσιώλη

μίλησε στον SENTRA FM 103.3 ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος
- Για την ανανέωση του συμβολαίου του Σάκη Τσιώλη: «Εμείς στον Αστέρα δουλεύουμε προγραμματισμένα, κοιτάμε την ομάδα μας, προσπαθούμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Ο κ. Τσιώλης στον 1,5 χρόνο που είναι στην ομάδα μας έδειξε πάρα πολύ καλό έργο, το αξιολογήσαμε και το επιβραβεύσαμε.
Πιστεύαμε ότι στα πλέι οφ και στα σημαντικά παιχνίδια που έρχονται δεν έπρεπε να πάει η ομάδα υπό αυτή την αίρεση, του κατά πόσο ο προπονητής θα μείνει και του χρόνου. Επιπρόσθετα θεωρούμε ότι το έργο του κ. Τσιώλη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί για 1,5 χρόνο, γι' αυτό επιλέξαμε να συνεργαστούμε για άλλα δύο χρόνια για να μπορέσει να δείξει το έργο του».
- Για τις πληροφορίες περί ενδιαφέροντος άλλων ομάδων για τον Σάκη Τσιώλη και το κλίμα που δημιουργήθηκε: «Ηταν απολύτως φυσιολογικό, μετά την επιτυχία που είχε με τον Αστέρα ότι θα είχε προτάσεις. Είτε ήταν η Α είτε η Β ομάδα, ήταν εκ του περισσού. Ο άνθρωπος, από τη στιγμή που είχε κάνει επιτυχίες με τον Αστέρα και πιο πριν στην καριέρα του, ήταν λογικό να είναι επιθυμητός από άλλες ομάδες. Εμάς δεν μας ένοιαζε ποιες είναι οι άλλες ομάδες, αλλά να κλείσει την εκκρεμότητα για να είμαστε ήρεμοι και να επικεντρωθούμε στα σημαντικά παιχνίδια».
- Για το τι περιμένει ο Αστέρας στη συνέχεια σε πλέι οφ και Κύπελλο: «Εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα, πατάμε στο έδαφος. Ξέρουμε ποιοί είμαστε, σεβόμαστε τους αντιπάλους, που σε αυτό το επίπεδο που έχουμε βρεθεί είναι όλοι μεγάλοι. Εχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στους παίκτες, στον προπονητή και πιστεύουμε σε κάτι καλό. Πόσο καλό θα είναι αυτό; Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα φανεί στο τέλος που θα κάνουμε το αθλητικό ταμείο. Η σεζόν ξεκίνησε πέρυσι στις 10 Ιουνίου, είμαστε 10 μήνες στα γήπεδα, είναι λογικό να υπάρχει κούραση, όμως το δίμηνο αυτό τώρα πιστεύω ότι η ομάδα θα μπορέσει να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο και να πετύχει καλά πράγματα».
- Για το αν τα προκριματικά του Champions League είναι στο μυαλό του Αστέρα: «Από τη στιγμή που είναι μέσα στο στόχο, είναι στο μυαλό μας, αλλά σας ξαναλέω, δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε, όμως μην ξεχνάμε ότι ο Αστέρας είναι μια νέα ομάδα στη Super League. Ολα θέλουν το χρόνο τους, εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
- Για το αν ο στόχος στα πλέι οφ θα είναι σίγουρα η αποφυγή του «χειρότερου» ευρωπαϊκού εισιτηρίου: «Θα είναι τεράστια τα προβλήματα αν πάρουμε το χειρότερο εισιτήριο, γιατί θα πρέπει να αρχίσουμε τη σεζόν στις 10 με 15 Ιουνίου. Αν σκεφτούμε ότι τα πλέι οφ τελειώνουν στις 2 Ιουνίου... Θα προσπαθήσουμε να μην πάρουμε το χειρότερο εισιτήριο γιατί αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα από πλευράς κούρασης».
- Για τις μεταγραφές και τον προγραμματισμό της νέας σεζόν: «Κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται έγκαιρα. Πρέπει να γίνει προγραμματισμός, να κλείσουμε όσο συντομότερα γίνεται κάποιες εκκρεμότητες για να μπούμε απερίσπαστοι στα πλέι οφ και σίγουρα την επόμενη χρονιά».
- Για το αν το μπάτζετ, παρά την κρίση, θα είναι στα ίδια επίπεδα και του χρόνου: «Ο κ. Μπάκος και ο κ. Καϋμενάκης είναι άνθρωποι που δεν έχουν δουλειές στην Ελλάδα και έτσι η κρίση τους έχει επηρεάσει λιγότερο. Ο Αστέρας δεν θα κάνει τρέλες, θα κινηθεί με σύνεση στα οικονομικά για του χρόνου, μέσα στα πλαίσια της ομάδας».
- Για το αν ένας μεγάλος στόχος είναι να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου: «Εκεί στοχεύουμε, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Το να αγαπήσεις μια ομάδα είναι θέμα συναισθήματος, θέλει το χρόνο του. Δεν μπορούν οι φίλαθλοι να φύγουν από μία ομάδα και να έρθουν στον Αστέρα. Πρέπει εστιάσουμε κυρίως στα νέα παιδιά της Αρκαδίας και της ευρύτερης περιοχής. Θέλει το χρόνο του, χρόνο με το χρόνο πιστεύω θα είναι καλύτερα, ελπίζω την επόμενη τετραετία-πενταετία και αφού διατηρούμαστε σε υψηλούς στόχους, να το καταφέρουμε».
- Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Αρη και αν πρόκειται για μεταβατική περίοδο ή για μια νέα πραγματικότητα με αλλαγή συσχετισμών: «Θέλω να πιστεύω ότι είναι μια παρούσα συγκυρία. Μιλάμε για μεγάλα ονόματα που δεν μπορούν και δεν είναι σωστό να σβήσουν από τη μία μέρα στην άλλη. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο, οι ισχυροί έχουν τεράστια προβλήματα και αυτό δεν είναι καλό γιατί κουβαλούν χιλιάδες φιλάθλους. Ελπίζω σύντομα να λύσουν τα προβλήματά τους. Ηδη η Σούπερ Λίγκα προσπαθεί με μέτρα που έχει πάρει από πέρυσι προσπαθεί στο μέτρο του εφικτού να βοηθήσει. Ελπίζω και από μόνες τους να βρουν τον τρόπο, είτε με περιστολή δαπανών, είτε με επενδυτές που αγαπούν την ομάδα, να βελτιωθούν οι καταστάσεις και να τις δούμε εκεί που αξίζει».
- Για το αν τα δεδομένα της μη αδειοδότησης εν όψει της νέας σεζόν θα είναι ίδια ή διαφορετικά για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια: «Εχουμε κάνει προτάσεις στην ΕΠΟ, η τελική απόφαση είναι της ΕΠΟ. Πιστεύω θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι για διευκόλυνση σε ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα