«Χρυσός» ο Πιλάλης

15:41 17/2/2013 - Πηγή: AEK365

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των σκακιστών της Α΄ Δημοτικού στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας πήρε ο Ερνέστος Πιλάλης, σκακιστής της ΑΕΚ και μαθητής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας. Στο πρωτάθλημα ξεκίνησαν να παίζουν 52 παιδιά της Α΄ Δημοτικού από σχολεία των Δήμων Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Μοσχάτου - Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας,

Αλίμου και Αγίου Δημητρίου. Τους αγώνες που λόγω του μικρού της ηλικίας των αγωνιζομένων ήταν μόνο 5 γύρων (ενώ οι μεγαλύτερες κατηγορίες είχαν 6 γύρους), ολοκλήρωσαν τα 50 παιδιά, με τον Ερνέστο Πιλάλη να πετυχαίνει 5 νίκες σε 5 αγώνες και να ισοβαθμεί στην 1η θέση μαζί με τον Κωσταντίνο Μπασινά (Ζήνων Γλυφάδας, Δημοτικό Σχολείο ΄΄Πασχάλη΄΄). Επειδή και οι δυο σκακιστές πέτυχαν το απόλυτο αποτέλεσμα (!),χωρίς φυσικά να βρεθούν ως αντίπαλοι μεταξύ τους (πράγμα που θα συνέβαινε αν η προκήρυξη προέβλεπε και 6ο γύρο), η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής που διοργανώνει τα περιφερειακά Πρωταθλήματα δίνει και στους δυο σκακιστές την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο, στην απονομή που γίνεται την Κυριακή το βράδυ!
Παράλληλα ο Ερνέστος πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος της Αττικής, που θα γίνει στις 7 Απρίλη. Εκεί θα διεκδικήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Αττικής στην Α΄ Δημοτικού και ένα από τα 10 ΄΄εισιτήρια΄΄ για τους τελικούς του 25ου Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος που θα γίνουν από τις 27 μέχρι τις 29 Απρίλη στην Ερέτρια.
Στους τελικούς του πρωταθλήματος Ελλάδας είχε προκριθεί και πέρυσι (στο 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που έγινε στη Χαλκιδική)στην κατηγορία των Νηπιαγωγείων τότε, όπου είχε τερματίσει στην 20η θέση.
Πριν τις επόμενες φάσεις των σχολικών πρωταθλημάτων, ο Ερνέστος θα παίξει με την τετραμελή ομάδα της ΑΕΚ στο ομαδικό πρωτάθλημα Αττικής για σκακιστές μέχρι 10 ετών που αρχίζει στις 31 Μάρτη, ενώ συνεχίζει σχεδόν καθημερινά τις προπονήσεις του με τον πατέρα του Χρήστο Πιλάλη, διεθνή εκπαιδευτή της FIDE (Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία).
(Όλα τα αποτελέσματα και οι προκρίσεις του πρωταθλήματος Νότιας Αθήνας:
http://www.essnachess.gr/files/sxolika/sxoliko13/notios_atom_res.htm )

Keywords
Τυχαία Θέματα