«Δε χωνεύεται η ήττα»

22:36 29/4/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Σωκράτης Φυτανίδης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» για τον χθεσινό τελικό του Κυπέλλου και την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

Για τα συναισθήματα μετά την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου: «Σίγουρα είναι δύσκολη μέρα η σημερινή. Υπάρχει πίκρα και ένα περίεργο συναίσθημα γι' αυτό το παιχνίδι, που χάθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, κοιτάξαμε τον αντίπαλο στα μάτια κι αυτό το είδαν όλοι οι φίλαθλοι στην Ελλάδα.

Ήμασταν τόσο κοντά στα πέναλτι, που το πιστέψαμε όλοι. Δυστυχώς, όμως, από μία ανύποπτη φάση και μία ολιγωρία δεχτήκαμε το γκολ και δεν είχαμε το χρόνο να αντιδράσουμε. Παρότι καταφέραμε να φτάσουμε ξανά κοντά στην εστία του Ολυμπιακού, δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε ξανά με ισοφάριση. Είναι σημαντικό όταν έρχεσαι δεύτερος να σε χειροκροτεί όλο το γήπεδο».

Για την εικόνα του ματς: «Δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίωρο, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Παρότι ο Ολυμπιακός έχει τεράστια ποιότητα σαν ομάδα, δεν απειληθήκαμε πολύ και αντίθετα σε κάποιο βαθμό απειλήσαμε κι εμείς. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και όσους έχουν δουλέψει γι' αυτή την καταπληκτική πορεία της ομάδας, αλλά και στον κόσμο μας που ήταν πάλι δίπλα μας».

Για το γκολ που έκρινε το ματς: «Είχαμε πολλή δουλειά εμείς οι αμυντικοί. Έγιναν πολλές σέντρες, ο Ολυμπιακός έχει πολλή ποιότητα στα άκρα του. Είδα πολλές φορές τη φάση του 2-1 και είμαι σχεδόν άυπνος γιατί αυτή η ήττα δε χωνεύεται. Ο παίκτης που έβαλε το γκολ ήταν ένας παίκτης που δεν υπήρχε στο οπτικό μας πεδίο. Χάθηκε ένα παιχνίδι από μία στιγμή αδράνειας κι ευθύνη έχουμε όλοι, για τα καλά και για τα άσχημα».

Για τη φάση του πέναλτι που έκανε ο ίδιος: «Ήταν μια δύσκολη και περίεργη φάση. Είχα βάλει τον ποδοσφαιριστή που μάρκαρα στην πλάτη μου, πήγα να διώξω και υπήρχε επαφή, αλλά ήταν δύσκολη φάση. Ο διαιτητής καθυστέρησε να σφυρίξει. Δεν λέω ότι δεν ήταν πέναλτι, παραδέχομαι ότι υπήρχε επαφή, αλλά δεν έχει σημασία γιατί τελικά δε δεχτήκαμε γκολ από αυτή τη φάση».

Για το τι είπε ο Γιώργος Δώνης στους παίκτες μετά το ματς: «Ο κόουτς δεν κρίνει ένα παιχνίδι εν θερμώ. Ούτε στα καλά, ούτε στα άσχημα. Κρατά τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια. Σίγουρα θα κάνουμε ανάλυση. Το μόνο που μας είπε είναι να έχουμε ψηλά το κεφάλι γιατί χάσαμε κοιτάζοντας τον αντίπαλο στα μάτια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτούμε πως η σεζόν τελείωσε εδώ».

Για το στόχο στα πλέι οφ: «Θέλουμε να ρεφάρουμε. Θα προσπαθήσουμε πλέον μέσα από τα πλέι οφ να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ ή αν ο Θεός το θέλει για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, παρότι είναι πολύ δύσκολο.

Οι προκλήσεις και τα κίνητρα είναι μεγάλα για την ομάδα μας, η χρονιά δεν έχει τελειώσει και βρίσκεται στην κορύφωσή της. Σίγουρα είναι δύσκολο αυτό που ζήσαμε χθες, αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να σκεφτούμε τίποτε άλλο από το πώς θα διεκδικήσουμε το καλύτερο στα πλέι οφ».

Για το μέλλον του

Keywords
Τυχαία Θέματα