Δείτε στους κινηματογράφους...

21:51 2/2/2012 - Πηγή: AEK365

Λίγες αλλά για όλα τα γούστα είναι οι ταινίες αυτής της εβδομάδας. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει είναι η επιστροφή των Μάπετς αλλά του Ρομάν Πολάνσκι!

Ο Κέρμιτ, η Μις Πίγκι, ο Γκόνζο, ο Φόζι ο Αρκούδος, οι Στάτλερ και Γουόλντορφ επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια σε μια ολοκαίνουργια ταινία Muppets. Στην ταινία βρίσκουμε όλους τους αγαπημένους μας ήρωες πολύ διαφορετικούς: ο Κέρμιτ είναι απομονωμένος στη βίλα του, η Μις Πίγκι διευθύνει τη Vogue, ο Γκόνζο είναι έτοιμος να τελειώσει

την ανωτάτη σχολή υδραυλικής και ο Φόζι έχει τη δική του μπάντα. Όταν όμως οι τρεις μεγαλύτεροι φαν των Muppets πληροφορούνται πως ο πετρελαιάς Τεξ Ρίτσμαν σκοπεύει να κατεδαφίσει το περίφημο Muppet Theater, με σκοπό να στήσει στη θέση του μια πετρελαιοπηγή αναζητούν τους πρώην φίλους προκειμένου να διοργανώσουν με τη βοήθειά τους τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό μαραθώνιο στην ιστορία των Muppets, με σκοπό να συγκεντρώσουν τα 10 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται, για να παραμείνει το θέατρο στη θέση του. Τα παλιά καλά Muppets επιστρέφουν για να μας κάνουν να γελάσουμε ξανά, αλλά και να μας θυμίσουν ότι μάλλον μεγαλώσαμε...

Από την άλλη, ο Ρομάν Πολάνσκι επιστρέφει με την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου της Γιασμίνα Ρεζά Ο Θεός της σφαγής. Ένας καβγάς ανάμεσα σε δύο παιδιά περίπου έντεκα χρονών κάνει τους γονείς του «θύματος» να καλέσουν τους γονείς του «θύτη» στο σπίτι τους, για να τα βρουν. Τα ευγενικά πειράγματα δίνουν τη θέση τους σε κοφτερά υπονοούμενα, καθώς έρχονται στην επιφάνεια οι γελοίες αντιφάσεις και οι τραγελαφικές προκαταλήψεις των τεσσάρων γονιών. Οι τέσσερις γονείς - πρωταγωνιστές Κέιτ Γουίνσλετ, Τζόντι Φόστερ, Κρίστοφ Βαλτς και Τζον Σ.Ράιλι δίνουν τρομερές ερμηνείες που θα μπορούσαν άνετα να συναντηθούν και στο θέατρο. Μια ταινία με τέσσερις μοναδικούς χαρακτήρες.

Η εβδομάδα έχει και ελληνικό χρώμα καθώς βγαίνει στους κινηματογράφους και ο Άδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Καφετζόπουλο που θεωρείται από πολλούς η ελληνική ταινία της χρονιάς. Ένας προανακριτής της αστυνομίας προσπαθεί να σώσει έναν άνθρωπο που κατηγορείται άδικα. Κατά λάθος σκοτώνει έναν εκβιαστή. Η Δώρα είναι η μοναδική μάρτυρας στο έγκλημα και ο Σωτήρης θα πρέπει να την πείσει να τον βοηθήσει. Κάπου εδώ μπαίνει και ο έρωτας. Η ταινία ήδη ταξιδεύει στα διεθνή Φεστιβάλ, έχοντας ήδη αποσπάσει και βραβεία.

Το Χρονικό αφηγείται την ιστορία τριών συμμαθητών, οι οποίοι αποκτούν ξαφνικά τηλεκινητικές και υπερφυσικές ικανότητες. Καθώς μαθαίνουν σταδιακά να ελέγχουν τις καινούργιες τους ικανότητες οι ζωές τους αρχίσουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, και οι ίδιοι να κυριεύονται από τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού τους. Του Τζος Τρανκ, με τους Μάικλ Τζόρνταν, Ντέιν Ντε Χάαν, Μάικλ Κέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα