Δείτε στους κινηματογράφους...

21:51 26/1/2012 - Πηγή: AEK365

Μια εξαιρετική ταινία έρχεται αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους λίγε ςμέρες αφού ανακοινώθηκε ως υποψήφια στα Όσκαρ.

Οι Απόγονοι του ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν επιχειρεί να καταγράψει την σχέση ενός πατέρα με τις δυο του κορες από τις οποίες είναι αποξενωμένος τη στιγμή που η μητέρα τους είναι σε κώμα. Παράλληλα ο πατέρας-Τζορτζ Κλούνεϊ

πρέπει να λάβει μια απόφαση που θα αλλάξει το μέλλον μιας τεράστιας παρθένας έκτασης στη Χαβάη. Μαι πολύ έξυπνη, αστεία και τρυφερή ταινία που ακουμπάει το δράμα με μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Κλούνεϊ, ίσως από τιςκαλύτερες της καριέρας του.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μπλοκμπάστερ και συγκεκριμένα το Underworld: Η Αναγέννηση με την καυτή Κέιτ Μπέικινσεϊλ να επιστρέφει. Στην νέα ταινία Λύκανς και βαμπίρ αποκτούν έναν κοινό εχθρό: τον άνθρωπο. Η Σελίν ξυπνά σε έναν κόσμο που δεν αναγνωρίζει και καλείται να αντιμετωπίσει άγνωστους εχθρούς. Είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε ότι όσοι θελήσουν να το δουν θα πρέπει να ξέρουν τι προσδοκίες θα έχουν καθώς είναι μαι καλή περιπέτεια και τίποτα παραπάνω. Η πρώτη ταινία της σειράς σε 3D.

Στα Στενά Περιθώρια ένας άνδρας, μετά από ένα πολυτελές γεύμα σε ξενοδοχείο του Μανχάταν βγαίνει από το παράθυρο στο περβάζι, 30 ορόφους από το έδαφος και απειλεί να πέσει. Πρόκειται για έναν πρώην αστυνομικό και νυν κατάδικο που κατάφερε να δραπετεύσει. Παρά τα πολύ ηχηρά ονόματα (Σαμ Γουόρθινγκτον, Εντ Χάρις, Τζέιμι Μπελ, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Έντουαρτ Μπερνς) οι κριτικοί δήλωσαν μάλλον απογοητευμένοι. Αξίζει όμως για ένα ευχάριστο δίωρο χωρίς να πονοκεφαλιάσετε.

Ο Παράδεισος του Παναγιώτη Φαφούτη είναι μια άκρως προσωπική ταινία για μια ομάδα ανθρώπων το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού στην Πάτρα. Έρωτες, επιθυμίες, απογοητεύσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των ιστοριών του Φαφούτη. Ωστόσο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, ο Φαφούτης φαίνεται να πιάνει πολύ καλά την ένταση του καρναβαλιού, αλλά όχι και τους ήρωές του. Με τους Νατάσα Ζάγκα, Μιχάλης Φωτόπουλος, Ερρίκος Λίτσης, Χρήστος Λούλης, Όλια Λαζαρίδου, Μαρία Σκουλά.

Το ντοκιμαντέρ Champions: Μια αστεία ιστορία του Γαβριήλ Τζάφκα ξεκινά το 1950, από την εποχή του Σταυράκου, μέχρι τις μέρες μας και επιχειρεί να διερευνήσει το ζήτημα της κινηματογραφικής παιδείας, μέσα από τον διάλογο μεταξύ ανθρώπων που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το θέμα. Ανάμεσά τους και ο πρόσφατα χαμένος Θόδωρος Αγγελόπουλος. Επίσης οι Παντελής Βούλγαρης, Ντίνος Κατσουρίδης, Μιχάλης Κακογιάννης, Νίκος Κούνδουρος, Μάνος Ζαχαρίας, Βέρνερ Χέρτσογκ, Εμίρ Κουστουρίτσα, Φατίχ Ακίν.

Σε επανέκδοση προβάλλεται το κλασικό έργο του Γκέοργκ Βίλχελμ Παμπστ που μετέτρεψε τη Λουίζ Μπρουκς σε icon τη δεκαετία του 1920 (την εποχή της τζαζ). Στο Κουτί της Πανδώρας η Μπρουκς ερμηνεύει τη Λούλου, έναν ρόλο που την καθόρισε, την ηρωίδα δύο θεατρικών του Γερμανού συγγραφέα Φρανκ Βέντεκιντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα