Δείτε στους κινηματογράφους...

16:00 12/11/2011 - Πηγή: AEK365

Άκρως φτωχή η κινηματογραφική εβδομάδα με μόλις τρεις ταινίες που μας ταξιδεύουν ωστόσο στην Ιστορία από την εποχή των Τιτάνων, την Αγγλία του 19ου αιώνα και το σήμερα.

Καταρχας στους τρισδιάστατους Αθάνατους του Τάρσεμ Σινγκ (Το Κελί), όπου πρωταγωνιστούν, ο Θησέας, οι Τιτάνες, ο Υπερίων, ο βασιλιάς Υπερίων προσπαθεί να καταστρέψει τη γη των Ελλήνων και να απελευθερώσει τους φυλακισμένους στα Τάρταρα Τιτάνες. Απέναντί του θα βρεθεί ο νεαρός χωρικός Θησέας, ο οποίος ακολουθώντας τους χρησμούς της σίβυλλας Φαίδρας θα ηγηθεί της μάχης ενάντια στον πολυάριθμο στρατό του Υπερίωνα. Του Ταρσέμ

Σινγκ, με τους Χένρι Κάβιλ, Μίκι Ρουρκ, Στίβεν Ντορφ και Φρέιντα Πίντο (Slumdog Millionaire).

Μετά παμε στην εποχή της Σαρλότ Μπροντέ με την κινηματογραφική μεταφορά της Τζέιν Έιρ, όπου ο Μάικλ Φασμπέντερ ντύνεται κύριος Ρότσεστερ στο πλάι της Μία Γουασικόφσκα (της Αλίκης του Τιμ Μπάρτον). Η ταινία συγκέντρωσε μέτριες κριτικές στο εξωτερικό, με πολλούς κριτικούς να δηλώνουν ότι λείπει το σκοτεινό στοιχείο και η «σπίθα» του κλασικού αριστουργήματος. Της Κάρι Φουκουνάγκα.

Τέλος, ερχόμαστε στο σημερα με τον Νικολά Σαρκοζί να εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη και συγκεκριμένα στην ταινία Ο Κατακτητής του Ξαβιέ Ντιρανζέ. Η ταινία παρουσιάζει την άνοδο του Γάλλου προέδρου στην εξουσία, την αναγόρευσή του σε Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας το 2002 και την εκλογή στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2007. Η πορεία αυτή εξελίσσεται σαν θρίλερ. Σε γενικές γραμμές, ο σκηνοθέτης δίνει στον θεατή τη ευκαιρία να διεισδύσει στα απόκρυφα της πολιτικής ζωής, που εξυφαίνεται με συμφωνίες, στρατηγική, προδοσίες, φιλίες και καμιά φορά... με αγάπη. Πολύ θετικά σχόλια έχει συγκεντρώσει ο Ντενί Πονταλιτέ που ερμηνεύει τον Σαρκοζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα