Δεκάδες νεκροί από σεισμό στο Ιράν

18:54 9/4/2013 - Πηγή: AEK365

Για τουλάχιστον 30 νεκρούς και 800 τραυματίες κάνει λόγο το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της ιρανικής φοιτητικής ένωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μετά το σεισμό μεγέθους 6,3 Ρίχτερ στην επαρχία Μπούσεχρ, στο νοτιοδυτικό Ιράν.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά στις 4.22 μ.μ. (τοπική ώρα).
Το επίκεντρο εντοπίζεται από τους σεισμολόγους κοντά στην πόλη του Κάκι, 90 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης του Μπούσεχρ.
Δύο από τα

πενήντα χωριά τα οποία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή φέρονται να έχουν ισοπεδωθεί πλήρως, σύμφωνα με το BBC. Η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος στέλνει ήδη συνεργεία της στην περιοχή.
Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.
Στην περιοχή βρίσκεται ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός τον οποίο διατηρεί το Ιράν.
Το Ιρανικό Σεισμολογικό Κέντρο, το οποίο συνδέεται απευθείας με το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, υπολογίζει το μέγεθος της δόνησης στα 6,1 Ρίχτερ.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αισθητοί δεκάδες μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο να αγγίζει τους 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο μάρτυρες, σημειώνει ότι ο σεισμός έγινε αισθητός έως και το Εμιράτο του Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι και το Μπαχρέιν.
Την ίδια ώρα, οι ρώσοι κατασκευαστες του ιρανικού πυρηνικού σταθμού στην περιοχή δηλώνουν ότι οι εγκαταστάσεις και ο αντιδραστήρας δεν έχουν υποστεί καμία ζημία και το προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται κανονικά.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της Atomstroyexport, μάλιστα, τα επίπεδα της ακτινοβολίας βρίσκονται σε απόλυτα ελεγχόμενα επίπεδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti.
Ο κυβερνήτης του Μπούσεχρ, Φερεϊντούν Χασανβάντ, επιβεβαίωσε μιλώντας στην ιρανική τηλεόραση ότι ο πυρηνικός σταθμός της περιοχής παραμένει άθικτος.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν υποστεί ζημιές από τη δόνηση, με αποτέλεσμα δυσχέρειες στις επικοινωνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα