«Δεν έχω καμία σχέση με μίζες»

00:07 19/7/2012 - Πηγή: AEK365

«Δεν υπάρχει εισαγγελικό πόρισμα που να με εμπλέκει σε μίζες, δεν έχω καμία σχέση με τις εταιρείες που ακούγονται» δηλώνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά την κατάθεση φωτιά του εξαδέλφου του, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος φέρεται να «καίει» τον πρώην υπουργό.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ότι συνεννοήθηκαν για «να σβήσουν από το κάδρο των ευθυνών» για τα υποβρύχια όλους τους υπουργού που τον διαδέχτηκαν στο υπουργείο Άμυνας.

«Ήθελαν να μου φορτώσουν τις μίζες. Όλοι ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ένοχο για τα θέματα της διαφθοράς», είπε. Επανέλαβε δε το αίτημά του να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για την επίμαχη περίοδο 1998 - 1999

Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει μετανιώσει για την αγορά του νεοκλασσικού στη Αρεοπαγίτου δήλωσε ότι «μετά την περιπέτεια του, που τον οδήγησαν οι πρώην άσπονδοι φίλοι του, τώρα θα το ξανασκεφτόταν».

Όσον αφορά την Βίκυ Σταμάτη, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να κρατείται, χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά του ανακριτή και επεσήμανε ότι η σύζυγός του είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Η Βίκυ Σταμάτη έκανε δήλωση στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, μέσα από τον Κορυδαλλό, και χαρακτήρισε τον Ν.Ζήγρα κοινό συκοφάντη, ενώ είπε ότι «σύχναζε σε άλλη αυλή» εννοώντας την πρώην σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν.

Δεν με συνδέει καμία σχέση με τον εν λόγω κύριο, είπε η Βίκυ Σταμάτη και απέδωσε τη στάση του στην επιδίωξη να κερδίσει «πιθανά ανταλλάγματα, δημιουργώντας ψευδεπίγραφες εντυπώσεις» και ανύπαρκτα γεγονότα. Προειδοποίησε δε ότι θα ακολουθήσει «τα νόμιμα».

Δήλωση με την οποία αρνείται ότι έχει σχέση με «μαύρο» πολιτικό χρήμα εξέδωσε ο Γιάννης Σμπώκος, γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας την περίοδο 1997 - 2000, με αφορμή τις πληροφορίες ότι κατονομάστηκε από τον Ν.Ζήγρα ως ενεργά εμπλεκόμενος σε νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

«Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με 'μαύρο' χρήμα ή παράνομο πλουτισμό. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ως απολογία του Νίκου Ζήγρα και αναφέρονται σε μένα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Όταν κληθώ από τις δικαστικές αρχές θα το αποδείξω με στοιχεία» αναφέρει ο κ. Σμπώκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα