Δεν έχω ξαναδεί κόσμο σαν της ΑΕΚ!

11:58 6/12/2013 - Πηγή: AEK365

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της συνέντευξης στην ΩΡΑ, ο Αμπλάγιε Γιάρε Φαγιέ αναφέρθηκε στους ποδοσφαιριστές που έχει σαν πρότυπο, λέγοντας μας χαρακτηριστικά πως οι Τουρέ και Σονγκ είναι δύο παίκτες που θα ήθελε να μοιάσει, ενώ υπογράμμισε πως θα ήθελε να κάνει την καριέρα που έκαναν οι συμπατριώτες του, Ντιούφ και Καμαρά.

Όταν θελήσαμε να μας πει πως βλέπει τη σύγκριση με έναν άλλο Σενεγαλέζο που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ,

τον Πάπα Μπούπα Ντιόπ, τόνισε πως ο ίδιος είναι πιο επιθετικογενής ποδοσφαιριστής και πως του αρέσει να έχει πιο ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο, βοηθώντας κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι.

Επίσης, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο της «Ένωσης», που όπως είπε δεν συγκρίνεται με κανέναν, λέγοντας πως ήδη έχει νιώσει την αγάπη του και στόχος του είναι να καταφέρει να ανταποδώσει έστω και στο ελάχιστο όλο αυτό, μέσα από τη δουλειά του στο γήπεδο.

Όταν πρωτοήρθες εδώ, για να δοκιμαστείς στην Καλλιθέα, πως ήταν για σένα; Είχες αυτοπεποίθηση; Tο φοβήθηκες; Πως το πέρασες όλο αυτό;

«Ήταν πολύ δύσκολο σίγουρα γιατί έπρεπε σε πολύ λίγο χρόνο να δείξω τι αξίζω και να μείνω. Είχα υπομονή μέχρι να υπογράψω και δεν αγχώθηκα, γιατί πιστεύω στον εαυτό μου και απλά ήθελα την ευκαιρία να δείξω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω».

Πως ένιωσες στην πρώτη σου συμμετοχή σε επαγγελματικό παιχνίδι;

«Έχω κρατήσει ακόμα το dvd και το σκέφτομαι συνέχεια. Ήταν τρομερό συναίσθημα για μένα να παίζω μπροστά σε κόσμο, επαγγελματικό παιχνίδι και να φοράω φανέλα που να γράφει το όνομά μου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ το πώς αισθάνθηκα εκείνη τη μέρα και ήταν πραγματικά κάτι το ξεχωριστό για μένα».

Έχεις αντιληφθεί ότι η περίπτωσή σου είναι πολύ ιδιαίτερη. Με το που άρχισες να παίζεις σε επαγγελματικό επίπεδο, ουσιαστικά μέσα σε 6 μήνες, ήρθε μια πρόταση από μια ομάδα όπως η ΑΕΚ...

«Σίγουρα ήταν περίεργο, αλλά έχω δουλέψει, έκανα καλά παιχνίδια και νιώθω μεγάλη χαρά που αυτό βρήκε αντίκρισμα και ήρθε αυτή η μεταγραφή. Ξέρω ότι δεν είναι συνηθισμένο και νιώθω τυχερός που μου συνέβη και πήγαν τα πράγματα έτσι»

Το πρωτάθλημα της Β Εθνικής θεωρείται ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Τι σε έχει δυσκολέψει μέχρι στιγμής αγωνιστικά και τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι σε έχει βοηθήσει;

«Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, που δεν βοηθάνε πολύ και τα γήπεδα. Και έχω δει τη διαφορά όταν έχουμε παίξει με ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ και ο Απόλλωνας. Στη Β εθνική ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός και δεν βοηθάει και τόσο έναν ποδοσφαιριστή. Αντίθετα όταν παίζεις με ομάδες της Σούπερ Λιγκ τα πράγματα είναι διαφορετικά και νομίζω εκεί αισθάνθηκα πιο άνετα και μπόρεσα να αποδώσω και καλύτερα».

Πρόσφατα ο προπονητής σου στην Καλλιθέα, ο Κριστόφ Βαζέχα, μας είχε πει για σένα πως είσαι ένα χαφ που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Εσύ πιο πιστεύεις ότι είναι το πιο καλό σου στοιχείο αγωνιστικά και ποιο εκείνο που χρειάζεται μεγαλύτερη βελτίωση;

«Νιώθω καλύτερα να παίζω λίγο πιο επιθετικά, όπως στα τρία τελευταία παιχνίδια. Μου αρέσει αυτό περισσότερο, για να μετέχω πιο πολύ στο δημιουργικό κομμάτι, να μπορώ να πιέζω ψηλά, να κλέβω και να βγάζω μια κάθετη ή μακρινή μπαλιά. Αυτό μου ταιριάζει περισσότερο»

Η χώρα σου έχει βγάλει πολλούς μεγάλους παίκτες. Ποιος είναι εκείνος που είχες σαν πρότυπο από τη Σενεγάλη ή και γενικά από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο;

«Αυτός που θαύμαζα περισσότερο ήταν ο Ζιντάν. Από εκεί και πέρα ο Τουρέ και ο Σονγκ είναι επίσης δύο ποδοσφαιριστές που θαυμάζω και που μπορώ να πω πως έχω σαν πρότυπα»

Γνωρίζεις ότι πριν λίγα χρόνια φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ ένας άλλος Σενεγαλέζος παίκτης, ο Πάπα-Μπούπα Ντιόπ;

«Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που έχει παίξει πολύ καλά και στην Εθνική».

Αν σου λέγαμε πως οι οπαδοί της ΑΕΚ σε περιμένουν σαν τον «νέο Ντιόπ», τι θα απαντούσες;

«(Γέλια) Εγώ δεν θέλω να με δουν και να πούνε ο Νέο Ντιόπ, αλλά ο Αμπλάι. Πιστεύω πως είμαι πιο επιθετικογενής ποδοσφαιριστής και όχι τόσο καλός στο ανασταλτικό κομμάτι όσο ο Ντιόπ».

Ποια είναι η κορυφαία φιλοδοξία σου για το ποδόσφαιρο; Ποια ήταν όταν ξεκινούσες και ποια τώρα που βρίσκεσαι πλέον εδώ;

«Πάντα ήθελα να φτάσω μια μέρα να κάνω την καριέρα παικτών όπως ο Ντιούφ και ο Καμαρά. Τώρα που είμαι εδώ και έχω αρχίσει να παίζω ποδόσφαιρο σαν επαγγελματίας, το όνειρό μου παραμένει το ίδιο. Δεν αλλάζει ο στόχος μου. Έχω πολλή δουλειά και πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μου, αλλά αυτό είναι που θέλω να πετύχω».

Η Ελλάδα πως σου φαίνεται σαν χώρα; Προσαρμόστηκες εύκολα;

«Όλα μου πηγαίνουν πολύ καλά και δεν έχω κανένα παράπονο. Τα πράγματα εδώ είναι πολύ καλύτερα και έχω προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής εδώ. Είναι νομίζω ένα ιδανικό μέρος για έναν Αφρικανό ποδοσφαιριστή προκειμένου να κάνει το πρώτο του βήμα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Μέσω αυτής της συνέντευξης είναι μια πρώτη ευκαιρία να απευθυνθείς στον κόσμο της ΑΕΚ, έστω και έμμεσα. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό;

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν βλέπω την ώρα να έρθω στην ΑΕΚ. Υπάρχει κόσμος που με σταματάει και μου λέει ότι περιμένουν να έρθω στην ΑΕΚ! Αυτό που θέλω είναι να φορέσω τη φανέλα της ΑΕΚ και να μπορέσω να ανταποδώσω αυτά που ήδη έχω εισπράξει από τον κόσμο, χωρίς καν να έχω προσφέρει ακόμα το παραμικρό! Αγωνίστηκα απέναντι στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και πραγματικά εντυπωσιάστηκα, αλλά αυτό που είδα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, δεν περιγράφεται. Σας είπα και πριν ήθελα μόλις τελειώσει το ματς να φύγω κατευθείαν και να πάω από τώρα στην ΑΕΚ! Δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο...»

Ωστόσο μέχρι το καλοκαίρι θα αγωνίζεσαι στην Καλλιθέα. Πως είναι τα πράγματα για την ομάδα μέχρι τώρα και ποιος είναι ο στόχος για τη φετινή σεζόν;

«Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά το πρωτάθλημα αλλά πλέον έχουμε βρει ρυθμό και έρχονται και τα αποτελέσματα. Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό σύνολο, γίνεται εξαιρετική δουλειά στις προπονήσεις και πιστεύω πως θα πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η άνοδος. Ο κύριος Βαζέχα αλλά και ο πρόεδρος είναι πολύ κοντά μας, μας βοηθάνε τόσο αγωνιστικά όσο και προσωπικά σε ότι μας χρειάζεται και είμαστε μια γροθιά, μια οικογένεια. Αυτό είναι νομίζω πολύ σημαντικό και γι' αυτό και είμαι αισιόδοξος πως θα πετύχουμε τον στόχο μας. Εγώ από την πλευρά μου είμαι συγκεντρωμένος μόνο στην Καλλιθέα και στο πως θα την βοηθήσω, όσο θα φοράω τη φανέλα της»



Keywords
Τυχαία Θέματα