«Δεν έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε»

14:46 19/1/2013 - Πηγή: AEK365

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων στην Καλαμάτα δημοσιοποίησε στοιχεία από έρευνα που πραγματοποίησε για τον υποσιτισμό των παιδιών στα σχολεία σε περίοδο κρίσης και τα στοιχεία που προκύπτουν είναι απίστευτα.
Έτσι λοιπόν, τουλάχιστον 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας πάνε σχολείο νηστικοί καθώς δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι να

φάνε. Συγκλονιστική είναι η έκθεση μαθήτριας η οποία έγραψε το εξής: "Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για την μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε".
Οι εκπαιδευτικοί από την μεριά τους προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν και έτσι είτε προσφέρουν ένα κουλούρι είτε παρέχουν φαγητό σε άπορες οικογένειες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" τραγική είναι η κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, όπου πάνω από το 50% των μαθητών δεν έχει ούτε κολατσιό, ούτε μεσημεριανό. Από το Σεπτέμβρη μέχρι τώρα έχουν λιποθυμήσει από την πείνα 5 μαθητές, σύμφωνα με τη διευθύντρια που αναζητεί τρόπους να εξασφαλιστεί φαγητό για τους μαθητές της.

Keywords
Τυχαία Θέματα