«Δεν σκεφτόμαστε διασταυρώσεις»

20:14 22/3/2013 - Πηγή: AEK365

Από τους παίκτες του Παναθηναϊκού εξαρτάται η πρόκρισή τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας σύμφωνα με το Βασίλη Ξανθόπουλο. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για να προκριθούμε στους «8» και η τύχη είναι στα χέρια μας. Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, αλλά έχουμε δύο παιχνίδια που αν τα πάρουμε -σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα- ίσως διεκδικήσουμε καλύτερη θέση. Γενικά, στην Ευρωλίγκα όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν εντός κι εκτός έδρας κι αυτό εμείς πρέπει

να το εκμεταλλευτούμε. Η ομάδα είναι καινούρια και πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πρώτα θέλαμε να περάσουμε στους «16» και τώρα θέλουμε να περάσουμε στους «8».

Για την κριτική που έχει ασκηθεί φέτος στον Παναθηναϊκό: «Η κριτική, θετική ή αρνητική, υπάρχει. Εμένα με ενδιαφέρει να έχουμε υγεία και να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Εάν τα έχουμε αυτά θα έρθουν όλα τα άλλα».

Για το... μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού: «Εμείς από την αρχή της σεζόν είπαμε ότι θέλουμε να στηριχθούμε κυρίως στην άμυνά μας. Ό,τι νίκες έχουμε πάρει τις έχουμε πάρει μέσα από την άμυνά μας. Από εκεί βρίσκουμε ρυθμό και για την επίθεση. Τον τελευταίο μήνα, πάντως, έχουμε κάνει και στην επίθεση καλά παιχνίδια. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης, αρκεί να είμαστε υγιείς και να μη φεύγουμε από το στόχο μας, ο οποίος είναι η άμυνα».

Για το επόμενο παιχνίδι στο Top 16 της Ευρωλίγκας, κόντρα στην Μπάμπεργκ: «Το επόμενο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ είναι πολύ δύσκολο. Εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος για να καθαρίσουμε την πρόκριση και μετά φυσικά θα κοιτάξουμε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σίγουρα, δεν σκεφτόμαστε διασταυρώσεις, μόνο να περάσουμε στους «8». Ποιος θα είναι ο αντίπαλος δεν μας ενδιαφέρει. Τώρα, εάν είναι ο Ολυμπιακός, ας είναι και ο Ολυμπιακός. Θα προτιμούσα, πάντως, το πλεονέκτημα της έδρας, για να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, που είναι ο έκτος παίκτης μας. Θα το θέλαμε, σίγουρα, πολύ να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα