«Δεν θα άλλαζα τον Τρινκιέρι»

20:29 24/9/2013 - Πηγή: AEK365

Μοντέρνο μπασκετικό μυαλό έχει ο Αντρέα Τρινκιέρι, που σύμφωνα με τον Αργύρη Παπαπέτρου δεν πρέπει να αντικατασταθεί στην Εθνική Ελλάδας Ανδρών. Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα «Δημοκρατία»...

-Τι εικόνα σάς άφησε η πορεία της Εθνικής;
«Σίγουρα, δεν είναι ευχάριστο το ότι δεν πέρασε η ομάδα, έστω στην 8άδα. Υπήρχαν προσδοκίες για μετάλλιο. Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για την Εθνική, υπάρχουν προβλήματα. Βάσει δυνατοτήτων

και υλικού περιμέναμε κάτι καλύτερο. Οπότε λογίζεται ως μία χαμένη ευκαιρία το Ευρωμπάσκετ. Σχεδόν όλοι όσοι βρέθηκαν στην 12αδα είναι πρωταγωνιστές -επιθετικά κυρίως- στις ομάδες τους. Όμως, ενδεχομένως έλειψαν κάποιες μονάδες που θα είχαν τον ειδικό ρόλο για δουλειά στην άμυνα».

-Εσείς τι θα αλλάζατε αν είχατε τη δυνατότητα;
«Θα κρατούσα τον ίδιο προπονητή, να βασιστώ στη φιλοσοφία που, λογικό είναι, δεν πρόλαβε να περάσει πλήρως μέσα σε δύο μήνες. Είναι απαραίτητο να μπουν κάποια νέα παιδιά, όπως συνέβη με τον Καββαδά, για να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ. Να δώσουν ενέργεια και δύναμη, να ξεμπλοκάρουν τους υπόλοιπους. Ο Παπανικολάου, ως παίκτης με πολλή ενέργεια, μπορούσε να αξιοποιηθεί περισσότερο».

-Γιατί δεν πέτυχε η (ιταλική) συνταγή;
«Δεν γνωρίζω τι συνέβη με τους Φώτση, Περπέρογλου, Μπουρούση και δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Προφανώς, ο προπονητής διέθετε καλύτερη εικόνα, είδε, ήξερε ποιος μπορούσε να προσφέρει. Ο Φώτσης είναι από τους στυλοβάτες της Εθνικής. Ο προπονητής, όμως, θέλει χρόνο. Υπάρχει η πίεση που πρέπει να διαχειρίζεσαι. Εγώ είδα συνολικά ότι η ομάδα προσπαθεί να παίξει μπάσκετ. Στην Ελλάδα είναι έτοιμη η ταμπέλα του ανίκανου. Ακόμη και η περίπτωση του Ηλία Ζούρου, παλιότερα, θεωρώ πως τελείωσε άδοξα για την Εθνική».

Στον επίλογο της συνέντευξής του ο Αργύρης Παπαπέτρου συνέκρινε τις τακτικές δύο μεγάλων κόουτς, επισημαίνοντας: «Θέλω να δω μια Εθνική πρωτοποριακή. Να παίζει γρήγορο μπάσκετ. Να ξεφύγει από τα κλειστά δεδομένα που έχουν «επιβληθεί». Ο Ομπράντοβιτς, για παράδειγμα, προφανώς και είναι μεγάλος προπονητής. Με συγκεκριμένη σεβαστή φιλοσοφία, παίκτες ετοιμοπόλεμους, κέρδισε πολλούς τίτλους με τον Παναθηναϊκό. Ο Ίβκοβιτς έκανε κάτι διαφορετικό, σε Ολυμπιακό και Σερβία. Εμπιστεύτηκε τα νέα παιδιά. Και δικαιώνεται, γιατί το μπάσκετ εξελίσσεται. Η Γαλλία, η Λιθουανία, ακόμη και η Φινλανδία, δεν μιλάω καν για την Ισπανία, τρέχουν, πιέζουν, σκοράρουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα