«Δεν θα υπάρχουν Ακαδημίες στην ΑΕΚ»

10:34 3/4/2013 - Πηγή: AEK365

Η κατάσταση (και) στις Ακαδημίες της ΑΕΚ είναι τραγική. Όλοι είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες, με προσωπικά τους έξοδα και αγάπη γι' αυτό που κάνουν και την ΑΕΚ, κρατάνε οι προπονητές ζωντανά τα τμήματα, ωστόσο όλο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι αν δεν αλλάξει κάτι... Ο τεχνικός διευθυντής

των Ακαδημιών της ΑΕΚ, Τάσος Στασινόπουλος, ανέλυσε στο sportdog την κατάσταση στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπαρξή τους, ενώ αποκάλυψε κάτι για τον Δημήτρη Βιντιάδη. Αναλυτικά ο Στασινόπουλος είπε:

Κύριε Στασινόπουλε, η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι τραγική. Όπως είναι φυσικό οι Ακαδημίες της ΠΑΕ δεν μένουν ανεπηρέαστες. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό βγαίνουν προς τα έξω κραυγές απόγνωσης από τους προπονητές για τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζουν και το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι. Μπορείτε να μας δώσετε μία γενική εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε;

"Είναι αλήθεια ότι βιώνουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση! Το πρόβλημα αφορά όλον τον κόσμο των Ακαδημιών. Όχι μεμονωμένα πρόσωπα. Όσοι υπηρετούμε τις Υποδομές είμαστε απλήρωτοι 7,5 μήνες, από τον διευθυντή, τον κύριο Σταματιάδη, εμένα, τους προπονητές, τους φυσιοθεραπευτές, τους ιατρούς, μέχρι τον φροντιστή και τη μαγείρισσα! Επίσης, έχουν γίνει εξώσεις και καταγγελίες από διαμερίσματα παιδιών από την επαρχία".

Πώς τα βγάζετε πέρα;

"Το γεγονός ότι δεν υπάρχει προπονητικό κέντρο για τις Ακαδημίες πολλαπλασιάζει τα προβλήματα αφού τα μεταφορικά κοστίζουν και συσσωρεύουν χρέη. Τα τμήματα έχουν διακτινιστεί σε όλη τη βορειανατολική Αττική, μακριά από την Αθήνα και κάθε προπονητής κινείται σε διαφορετικό χώρο. Διανύουμε καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα (100 χλμ πήγαινε-έλα) και πλέον πάμε με δανεικά στις προπονήσεις. Προς τιμή όλων, η Ακαδημία συνεχίζει και λειτουργεί. Οι προπονητές είναι πραγματικοί ήρωες. Είναι άθλος για όλους όσους εργάζονται στις Υποδομές, υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Δεν ξέρω πόση υπομονή θα υπάρξει ακόμη. Η Ακαδημία κινδυνεύει με διάλυση. Θα είχε ήδη διαλυθεί, αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι εμφανείς (προπονητές) και αφανείς (γιατροί, φυσιοθεραπευτές, φροντιστής) ήρωες που προανέφερα! Ο στόχος είναι να βγει η χρονιά. Σίγουρα όμως με αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται Ακαδημία και να γίνει προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν. Πιστεύω και ελπίζω ότι κάτι θα αλλάξει. Αλλά δεν βλέπω να εμφανίζεται τίποτα...".

Από τη διοίκηση σας έχουν μεταφέρει τι γίνεται με τους υποψήφιους επενδύτες; Κάτι που θα σας δώσει έστω μία μικρή ελπίδα, ότι θα υπάρξει αλλαγή δεδομένων...

"Πιο πολλά πράγματα μαθαίνουμε από τα Μέσα παρά από τους διοικούντες... Η τελευταία φορά που υπήρξε επικοινωνία για αυτό το ζήτημα, ήταν όταν με ενημέρωσαν να μεταφέρω στους προπονητές, ως τεχνικός διευθυντής, για συγκεκριμένα πράγματα που ζητούσε ο Βιντιάδης με τον Χάρις. Τα στοιχεία που ήθελαν, μας έκαναν να πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον τους είναι σοβαρό".

Τι ζήτησαν συγκεκριμένα;

"Ήθελαν μία παρουσίαση, τι έχει κάνει η Ακαδημία μέχρι τώρα. Ποιοι παίκτες βγήκαν από τις Υποδομές, πόσοι και ποιοί έχουν πουληθεί. Ζητήθηκε συν τοις άλλοις ένα πλάνο 3ετίας, το οποίο θα αναλύει πως πρέπει να είναι δομημένα τα τμήματα. Όλες αυτές τις πληροφορίες, δεν θα τις ζήταγε ένας άνθρωπος έτσι για πλάκα. Αυτή την εντύπωση μας δημιούργησε...".

Είχε ακουστεί ότι οι Supporters θα ξεκινούσαν μία προσπάθεια στήριξης των Ακαδημιών της ΑΕΚ. Μάλιστα είχε διαρρεύσει ότι εξέταζαν την πιθανότητα ανοικοδόμησης προπονητικού αποκλειστικά για εσάς. Τι έχει γίνει τελικά;

"Οι Supporters είχαν ασχοληθεί ζεστά το καλοκαίρι και έδειξαν διάθεση να αναλάβουν την Ακαδημία. Είχαν δει και κάποιους χώρους. Ωστόσο, οι άνθρωποι πιέστηκαν πολύ. Υπήρξαν φωνές που έλεγαν, ότι: δεν μπορεί να κινδυνεύει η πρώτη ομάδα και εσείς να βάζετε χρήματα στις Ακαδημίες. Οι Supporters έλεγαν «έχουμε βάλει χρήματα και όλοι μας βρίζουν. Αν τα βάζαμε στις Ακαδημίες θα πιάνανε τόπο τουλάχιστουν». Μετά το ενδιαφέρον τους ατόνισε. Προφανώς από τότε που ειπώθηκαν όλα αυτά".

Συχνά-πυκνά εμφανίζονται κάποια παράπονα προς το πρόσωπό σας από συναδέλφους. Κάποιοι σας κατηγόρησαν και για το πρόβλημα που έχετε όσον αφορά τις πληρωμές. Πώς απαντάτε σε όλα αυτά που ακούγονται;

"Η φτώχεια φέρνει γκρίνια! Αν το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν ο Στασινόπουλος, τότε να φύγω. Έχω ήδη δηλώσει μια φορά την παραίτησή μου και ο κύριος Δημητρέλος δεν την έκανε αποδεκτή λέγοντάς μου «είμαι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες σου». Δεν αρνούμαι ότι δεν υπάρχει κόντρα. Αλλά δεν έχει ξεκινήσει από εμένα. Έχω κατηγορηθεί ότι δεν έχω δυναμικές αντιδράσεις. Μα και να ζητήσω κάτι σημαίνει ότι θα λυθούν τα προβλήματά μας; Όταν όλη η ομάδα από την κεφαλή-τους επαγγελματίες είναι απλήρωτη, πως πιστεύουν ότι θα επιλυθούν τα δικά μας ζητήματα; Δεν γίνεται την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΑΕΚ να μπαίνει φυλακή και εμείς να λέμε «δώστε μας χρήματα»".

Ποιο είναι το μεγαλύτερο παράπονό σας;

ΑΕΚ ήταν η μόνη ομάδα που ανέβασε 7 παίκτες στην πρώτη ομάδα, όταν κανείς δεν ασχολιόταν με τις Ακαδημίες. Αυτό έγινε επί εποχής Φερέρ. Αν αυτοί οι παίκτες δεν έπιασαν στην Ένωση ή έφυγαν, είναι άλλο θέμα. Η ΑΕΚ όμως έβγαλε παίκτες. Οπότε πρέπει να δώσεις μία βάση στην Ακαδημία όταν αυτή αποδίδει καρπούς και σου δίνει τη δυνατότητα να στελεχωθείς με ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι το μεγαλύτερο παράπονό μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα