Δεν θέλει εκδίκηση, θέλει το 10ο

07:57 2/4/2014 - Πηγή: AEK365

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ- ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΓΗΠΕΔΟ: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Την περασμένη σεζόν είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά με την Μπορούσια Ντόρτμουντ να παίρνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό και φέτος καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στα προημιτελικά με την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει το μυαλό της στον στόχο της κατάκτησης του 10ου Τσάμπιονς Λιγκ και όχι τόσο στην εκδίκηση ενόψει

της πρώτης μάχης στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" (21:45, ΔΤ).
Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έπεσε από την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος μετά από δυο σερί ήττες και θέλει να ξεκινήσει αντεπίθεση με τον Ιταλό τεχνικό να μην έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Αρμπελόα, Κεντίρα και Χεσέ, ενώ πρόβλημα προέκυψε και με τον Μαρσέλο. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχοντας χάσει ήδη και μαθηματικά τον τίτλο στη Γερμανία, έχει στραφεί σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο. Ο Γιούργκεν Κλοπ αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα αφού εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Λεβαντόφσκι και οι τραυματίες Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Σμέλτσερ, Μπλαστσικόφσκι και Μπέντερ.
Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πέρσι στα ημιτελικά με την Μπορούσια να επικρατεί 4-1 στη Γερμανία και να περνά παρά την ήττα της με 2-0 στον επαναληπτικό. Είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, όπου η Μπορούσια είχε επικρατήσει 2-1 στην έδρα της και είχε πάρει 2-2 στο «Μπερναμπέου». Το 1998 είχαν επίσης συναντηθεί στα ημιτελικά, όταν η «βασίλισσα» είχε προκριθεί στον τελικό με το 2-0 στην έδρα της και «λευκή» ισοπαλία στη Βεστφαλία. Τη σεζόν 2002/03 οι ομάδες είχαν βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με νίκη της Ρεάλ στην Ισπανία (2-1) και ισοπαλία (1-1) στη Γερμανία. Η Ρεάλ μετρά 19 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Ντόρτμουντ επί ισπανικού εδάφους έχει 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες.


ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΤΣΕΛΣΙ
ΓΗΠΕΔΟ: "Παρκ Ντε Πρενς", ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Δυο ομάδες με πολλά αστέρια και πολύ περισσότερα χρήματα, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Τσέλσι, δίνουν την πρώτη μάχη στο Παρίσι (21:45, Novasports 2) θέλοντας να κάνουν αποφασιστικό βήμα, ενόψει της ρεβάνς, για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι γηπεδούχοι βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη σερί φορά με τον Λοράν Μπλαν να μην υπολογίζει στους Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ και Ζερεμί Μενέζ. Από την άλλη μεριά, η Τσέλσι απομακρύνθηκε αρκετά από τον τίτλο στην Premier League μετά το 1-0 από την Άστον Βίλα με τον Ζοσέ Μουρίνιο να στερείται των υπηρεσιών των Ετό'ο και Κόουλ που είναι τραυματίες ενώ οι Μάτιτς και Σάλαχ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων το 2004. Μάλιστα η Παρί ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή αντίπαλος της Τσέλσι στην πρώτη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι Λονδρέζοι είχαν νικήσει με 3-0 στο Παρίσι, ενώ στο Λονδίνο δεν υπήρχε σκορ (0-0). Τον Ιούλιο του 2012 είχαν αναμετρηθεί σε ένα φιλικό στη Νέα Υόρκη που είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Η Παρί έχει μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες, ενώ η Τσέλσι έχει τρεις ήττες, μία νίκη και μία ισοπαλία επί γαλλικού εδάφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα