Δεν θέλουν να καταθέσουν για το Χίλσμπορο

13:38 26/4/2013 - Πηγή: AEK365

Πριν από λίγο καιρό το πόρισμα της Ανεξάρτητης Επιτροπής δικαίωσε τα θύματα του Χίλσμπορο υπογραμμίζοντας τις σοβαρές ευθύνες της αστυνομίας. Ωστόσο, η έρευνα για την απόδοση της δικαιοσύνης ενδέχεται να καθυστερήσει αρκετά λόγω της άρνησης των αξιωματικών που βρίσκονταν σε υπηρεσία εκείνη την ημέρα, να δώσουν νέα κατάθεση.
Κατά την διάρκεια της προανακριτικής ακρόασης, ο νομικός εκπρόσωπος της αστυνομίας σημείωσε πως αν η ανάκριση ξεκινήσει νωρίτερα τότε οι αξιωματικοί που βρίσκονται προς διερεύνηση

θα ασκήσουν το δικαίωμα να μην καταθέσουν προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο αυτοενοχοποίησης.
Όπως υπογράμμισε ο νομικός εκπρόσωπος: "Πολλοί από αυτούς τους μάρτυρες θα βρεθούν υπό διερεύνηση για πιθανά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένου και της ανθρωποκτονίας και υπάρχει πιθανότητα να διωχθούν. Είναι πιθανόν να υπάρξει μια αυξημένη συχνότητα εμφάνισης μαρτύρων που θα αρνηθούν να δώσουν στοιχεία, επικαλούμενοι το δικαίωμα της μη αυτοενοχοποίησης".
Σε μια τέτοια περίπτωση η έρευνα θα καθυστερήσει πάρα πολύ και για αυτό ο δικαστής Γκόλντρινγκ έθεσε χρονικό περιθώριο μέχρι τις αρχές του 2014 και υπογράμμισε πως αν περιμένει την ποινική έρευνα και τις διώξεις που θα υπάρξουν μετά τότε η έρευνα θα καθυστερήσει ως και έξι χρόνια.
Από την μεριά των οικογενειών των θυμάτων, ο εκπρόσωπος τους ζήτησε από τον δικαστή να αναθέσει ο ίδιος σε δικό του προσωπικό την διαδικασία συλλογής αποδείξεων καθώς οι οικογένειες δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ανεξάρτητη Επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα