Δεν ξεχνά το EURO 2004 ο Ροζίτσκι

15:33 5/6/2012 - Πηγή: AEK365

Στα τελικά του EURO 2012 η Εθνική Τσεχίας θα βρει απέναντι της και πάλι την Εθνική Ελλάδας, 8 χρόνια μετά τον συγκλονιστικό ημιτελικό στην Πορτογαλία όταν η κεφαλιά του Τραϊανού Δέλλα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης έστειλε την ελληνική ομάδα στον τελικό και τους Τσέχους στο καναβάτσο κάτι που ακόμα θυμάται ο Τόμας Ροζίτσκι.

Σε δηλώσεις του στο επίσημο περιοδικό της Άρσεναλ, ο Ροζίτσκι τόνισε: "Θα μπορούσαμε να είχαμε κληρωθεί σε πιο δύσκολο όμιλο, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά βατός. Ακόμα και αν οι προσδοκίες στην Τσεχία δεν είναι τόσο υψηλές όσο τα προηγούμενα χρόνια, ξέρουμε ότι χρειάζεται να αποδώσουμε καλά για την χώρα μας. Μιλώντας προσωπικά, έχασα το EURO 2008 και μας απογοήτευσε ο τρόπος που αποκλειστήκαμε από τα ημιτελικά του EURO 2004. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμένα σε αυτή την διοργάνωση".
Για το γεγονός πως θα είναι εκείνος αρχηγός της Εθνικής Τσεχίας στο τουρνουά, ο Ροζίτσκι δήλωσε: "Αποτελεί πραγματικά μεγάλη τιμή να είμαι αρχηγός της χώρας μου αυτό το καλοκαίρι. Αισθάνομαι υπερήφανος κάθε φορά που φοράω το περιβραχιόνιο και το απολαμβάνω. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία. Έχουμε εμπειρία με παίκτες όπως ο Πετρ Τσεχ και κάποιους πολλά υποσχόμενους όπως ο Πετρ Γίρανεκ της Βόλφσμπουργκ, ο οποίος νομίζω ότι μπορεί να κάνει εξαιρετικά πράγματα για εμάς. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτή την ομάδα με μερικές από τις προκατόχους της. Οι καταστάσεις είναι διαφορετικές αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προκριθεί η ομάδα στην επόμενη φάση".

Keywords
Τυχαία Θέματα