Δένδιας: Η Χαλκιδική δεν θα γίνει Κερατέα

16:35 11/4/2013 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή την εισβολή αστυνομικών σε σπίτια στην Ιερισσό Χαλκιδικής για την σύλληψη δυο ατόμων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως «δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα γεγονότα της Κερατέας. Ο νόμος θα επιβληθεί και θα αποκατασταθεί η αίσθηση της νομιμότητας. Το κράτος δεν μπορεί να υποχωρήσει, γιατί δεν θα είναι κράτος».
Απαντώντας στις επικρίσεις, ο Νίκος Δένδιας είπε: «Έχετε δει πολλές συλλήψεις

για τέτοια κακουργήματα να γίνονται μέρα μεσημέρι ενώπιον πάντων; Γίνονται όταν αυτός που έχει την υπηρεσιακή ευθύνη αποφασίζει ότι είναι ασφαλέστερο να γίνει. Είναι απολύτως στο πλαίσιο Συντάγματος και νόμου και έτσι πρέπει να γίνεται. Να ανοίξουμε κουβέντα για ένταλμα για επτά κακουργήματα και 10 πλημμελήματα, που αν τα διαβάσετε θα ανατριχιάσετε, τι ώρα εκτελείται; Να περιορίσουμε την αστυνομία 10-1, μήπως;...»,
«Δεν είμαι έτοιμος να πω ότι οι κινητοποιήσεις εκεί υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να το πω, θα πρέπει να το αποδείξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παρέχει πολιτική κάλυψη σε αυτά τα φαινόμενα. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παρέχει πολιτική κάλυψη σε ανθρώπους που κατηγορούνται με επτά κακουργήματα και 10 πλημμελήματα. Παρίστατο εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής, τι ανακατεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ;», δήλωσε ο υπουργός. «Η αστυνομία προστατεύει τον νόμο και την τάξη και το δικαίωμα του επιχειρείν όλων μας. Δεν υπάρχουν αποφάσεις στο ΣτΕ για τη συγκεκριμένη επιχείρηση; Δεν υπάρχουν αδειοδοτήσεις; Παράνομη κατάσταση καλύπτει η αστυνομία; Αν είναι έτσι, να επιβάλω κυρώσεις!», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα