Δερμιτζάκης: Η ΑΕΚ έκανε τα πάντα να μας προστατεύσει

12:03 15/4/2013 - Πηγή: AEK365

Μια μέρα μετά τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, ο Παύλος Δερμιτζάκης ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ έκανε τα πάντα για να προστατεύσει την αποστολή του Πανθρακικού και πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή η ομάδα της Κομοτηνής ήταν υπέρ του να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Πανθρακικού, Παύλος Δερμιτζάκης, στην ιστοσελίδα gazzetta.gr

- Πως ζήσατε αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός με την είσοδο των φιλάθλων της ΑΕΚ αμέσως μετά το γκολ;
"Είναι γεγονός πως δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια περιστατικά και πρέπει να προβληματιστούμε. Ως προπονητής δεν το έχω ξαναζήσει, αλλά ως παίκτης μου είχε συμβεί ξανά κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν με τον ΠΑΟΚ, όταν και η ομάδα μου έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για δύο χρόνια, όταν οι φίλαθλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και διέκοψαν τον αγώνα".
- Ποιος φταίει για το ντου στο ΟΑΚΑ;
"Αυτό το συμβάν πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Και στην ΑΕΚ. Πάντως, δεν φταίνε σε τίποτα οι παίκτες, ο προπονητής και η διοίκηση της ΑΕΚ για 300 ανεγκέφαλους που εισχώρησαν στον αγωνιστικό χώρο και αμαύρωσαν ένα κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου".
- Μετά το τέλος της βραδιάς τι λέγατε;
"Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα. Σήμερα θα μιλάγαμε για κάτι άλλο. Η ΑΕΚ δεν έχει καμία ευθύνη για όσα έγιναν, ούτε οι παίκτες, ούτε ο προπονητής, καθώς έκαναν τα αδύνατα - δυνατά για να μας προστατέψουν".
- Ποια είναι η γνώμη σας για τους οπαδούς της ΑΕΚ που έκαναν το ντου;
"Δεν είναι οπαδοί αυτοί. Για μένα οι οπαδοί είναι αυτοί που αγαπούν την ομάδα και οι συγκεκριμένοι δεν άφησαν παίκτες και προπονητή να παλέψουν και μαθηματικά για την σωτηρία τους. Οσες ελπίδες και αν είχαν...."
- Χτυπήθηκε κάποιος παίκτης του Πανθρακικού;
"Σε μας δεν έγινε κανένα ντου στα αποδυτήρια, αφού οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να φτάσουν σε εμάς λόγω ότι μας προστάτευαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Ο Τραϊανός Δέλλας ήταν μπροστά μας και αυτό τον τιμάει πάρα πολύ. Μάθαμε για το τι έπαθαν ο Πετρόπουλος και ο Μητρόπουλος".
- Παρόλα όσα έγιναν θέλατε να συνεχιστεί και να τελειώσει ο αγώνας έστω και δύο ώρες αργότερα...
"Από την αρχή ήμασταν υπέρ του να συνεχιστεί ο αγώνας και να τελειώσει, καθώς κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Πάντως, η απόφαση του διαιτητή Σταύρου Τριτσώνη ήταν σωστή θέλοντας να προστατέψει την σωματική ακεραιότητα όλων των παικτών και τήρησε τους κανονισμούς".
- Ακούστηκε ότι ο Σταύρος Τριτσώνης δέχτηκε απειλές για τη ζωή του. Γνωρίζετε κάτι;
"Τι μπορεί να έγινε δεν μπορώ να το γνωρίζω. Μια φορά πήγα στο γραφείο των διαιτητών και εκεί βρισκόταν ο Τραϊανός Δέλλας ως προπονητής και πρόεδρος της ΑΕΚ. Θέλω να επαναλάβω πως τιμάει τον Δέλλα που μας προστάτεψε και δείχνει την διαγωγή του στον χώρο".
- Ο Πανθρακικός σώθηκε και έχει μπροστά του τους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό. Μπορεί το... θαύμα;
"Θα προσπαθήσουμε για τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στη κατηγορία, ενώ για το Κύπελλο θέλουμε να τελειώσουμε μια πετυχημένη χρονιά. Ξέρουμε το βαθμό δυσκολίας που έχουμε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αφού παίζουμε με τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και το ποσοστό νίκης είναι ελάχιστο. Όμως, θα κοιτάξουμε τον Ολυμπιακό στα μάτια".

Keywords
Τυχαία Θέματα