Διασυρμός του ΠΑΟ στη Μόσχα

21:47 14/4/2015 - Πηγή: AEK365

Ανεπανάληπτο διασυρμό στη Μόσχα γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι Ρώσοι «σκόρπισαν» τους «πράσινους» με 93-66, έκαναν το 1-0 στη σειρά και επιβεβαίωσαν στον απόλυτο βαθμό τον τίτλο του φαβορί που έχουν απέναντι στην ελληνική ομάδα.
Ο Παναθηναϊκός

πήγε στη Μόσχα για να διεκδικήσει τις πιθανότητες που είχε απέναντι σε μία ανώτερη ομάδα, αλλά με την εμφάνισή του δεν έπεισε ότι μπορεί καν να την απειλήσει.
Σαφώς και οι απουσίες που είχε ήταν σημαντικές (Μποχωρίδης, Σλότερ, Λασουάλ), ωστόσο, δε δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η καθίζηση που υπέστη το «τριφύλλι» μετά την πρώτη περίοδο. Λες και το ματς τελείωσε στο 29-21 (τέλος πρώτου 10λεπτου), καθώς από κει και πέρα οι γηπεδούχοι έκαναν πραγματικό πάρτι στη ρακέτα του Παναθηναϊκού κι ό,τι ώρα ήθελαν έβαζαν καλάθι.
Από την άλλη οι παίκτες του Ιβάνοβιτς ήταν ωσεί παρόντες στο παρκέ κι αν εξαιρέσει κανείς το Νίκο Παππά, οι υπόλοιποι δεν βγήκαν στο γήπεδο μετά την πρώτη περίοδο.
Το ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για το βράδυ της Πέμπτης (16/04) στο ίδιο γήπεδο, με τον Παναθηναϊκό να αναζητεί το καλό του πρόσωπο, προκειμένου να σπάσει το πλεονέκτημα έδρας των Ρώσων.
Ο Παππάς με 16 πόντους ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε από το πράσινο... ναυάγιο, ενώ ο Γκιστ πάλεψε στο δεύτερο μέρος και τελείωσε το ματς με 14 πόντους.
Κορυφαίος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τεόντοσιτς με 18 πόντους.
Οι Ρώσοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και προηγήθηκαν γρήγορα 16-7 αναγκάζοντας τον Ιβάνοβιτς να πάρει το πρώτο τάιμ άουτ πολύ γρήγορα.
Η είσοδος των Παππά και Μαυροκεφαλίδη «συμμάζεψε» κάπως τους «πράσινους», που με δύο «κολλητά» τρίποντα του πρώτου μείωσαν στο -5 (19-24), ωστόσο, οι Ρώσοι βρήκαν τον τρόπο με το Ντε Κολό να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο +8 (29-21).
Με... όπλο τα τρίποντα (δύο ο Μαρκοσβίλι) και την άμυνα του Παναθηναϊκού... απούσα η ομάδα του Ιτούδη έκανε... περίπατο στην 2η περίοδο και πολύ γρήγορα ξέφυγε με 15 πόντους (40-25) με τους «πράσινους» να μη μπορούν να παρακολουθήσουν την αντίπαλό τους.
Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο δεύτερο 10λεπτο (56-27, επιμέρους σκορ 27-6 και 29 πόντους διαφορά στο ημίχρονο). Η ΤΣΣΚΑ με σερί 16-0 ξέφυγε αρχικά με 24 πόντους (49-25) με την ελληνική ομάδα να παραδίδει τα όπλα και με εμφανέστατο πρόβλημα στην επίθεση (πέτυχε μόλις 6 πόντους σε μία περίοδο), ενώ και η άμυνά της... έμπαζε από παντού καθώς δέχτηκε 27 πόντους.
Από κει και πέρα το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, με τους παίκτες του Ιτούδη να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ και τους «πράσινους» να μη μπορούν να αντιδράσουν.

Τα δεκάλεπτα: 29-21, 56-27, 77-42, 93-66

Keywords
Τυχαία Θέματα