Διέψευσε Βενγκέρ ο Τουρέ

17:05 4/12/2013 - Πηγή: AEK365

Λένε πως ο Αρσέν Βενγκέρ... ξέρει, κάτι που έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, ωστόσο ο Γιαγιά Τουρέ ήταν ένας από αυτούς που διέψευσαν τον Αλσατό τεχνικό.
Όπως αποκάλυψε ο Ιβοριανός παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, είχε περάσει από δοκιμή στην Άρσεναλ, όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Μπέβερεν, και ο προπονητής των «κανονιέρηδων» του είχε πει πως δεν... κάνει για αμυντικός μέσος.
«Είχα κάνει δοκιμαστικές προπονήσεις στην Άρσεναλ, όταν είχα συμβόλαιο με τη Μπέβερεν. Ο Αρσέν Βενγκέρ μου είχε πει ότι δεν μπορεί να με φανταστεί ως αμυντικό μέσο και εγώ του απάντησα ότι

θέλω να γίνω σαν τον Πατρίκ Βιεϊρά. Τέλος μου είπε ότι θα ήταν καλύτερο να γίνω επιθετικός μέσος και πως θα τα έκανα μαντάρα στο κέντρο. Αλλά πίστευα ότι μπορώ να ανθίσω. Πιθανώς γιατί αυτό θα μου επέτρεπε να γίνω σαν τον Βιεϊρά, το είδωλό μου» σχολίασε ο Τουρέ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πρώην τεχνικό της Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, αλλά και τον νυν της, Μανουέλ Πελεγκρίνι.
«Περνάω πολύ χρόνο με τους προπονητές μου. Με τον Μαντσίνι ανταλλάσσαμε απόψεις. Ήξερε ότι λατρεύω τη στρατηγική και την δουλειά στον τεχνικό τομέα. Με τον Πελεγκρίνι, μιλάμε πολύ εξίσου. Καταλαβαίνει τι μου αρέσει. Είμαι φανατικός αυτού του τρόπου παιχνιδιού και συνεχώς ψάχνω για εξηγήσεις, σαν ένας καθηγητής που θέλει να μάθει κάτι παραπάνω πάνω στον τομέα του», ανέφερε ενώ κατέληξε λέγοντας:
«Στην ακαδημία, ο Ζαν-Μαρκ Ζιγού ήταν ο δάσκαλος. Μας μάθαινε πώς να παίζουμε και να καταλαβαίνουμε το ποδόσφαιρο. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι επιστήμη. Αν δεν το καταλάβεις, δεν μπορείς να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα