Δίκη για την επίθεση στο City of Poros

22:48 2/2/2012 - Πηγή: AEK365

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στο ελληνικό πλοίο City of Poros, όπου έχασαν τη ζωή τους εννιά άτομα, τρια άτομα πρόκειται να δικαστούν ερήμην τους από παρισινό δικαστήριο από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου.

Ο Αντνάν Σογιόντ, ο Σαμίρ Χαϊντίρ και ο Άμπντουλ Χαμίντ Αμούντ, εναντίον των οποίων εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 1992, θα δικαστούν από ειδικό

δικαστήριο, το μόνο αρμόδιο να κρίνει υποθέσεις τρομοκρατίας.

Οι τρεις ύποπτοι εικάζεται ότι ανήκαν στην οργάνωση Φάταχ - Επαναστατικό Συμβούλιο, που ίδρυσε ο Αμπού Νιντάλ, ορκισμένος αντίπαλος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO). Δεν είναι γνωστό εάν οι κατηγορούμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζωή.

Ο Λιβανέζος Αντνάν Σόγιοντ θεωρείται ο κύριος αυτουργός των γεγονότων και παραπέμπεται στο δικαστήριο για «ανθρωποκτονίες από πρόθεση σε σχέση με τρομοκρατικές ενέργειες». Για συνέργεια στις πράξεις αυτές παραπέμπονται ο Λιβανέζος Αμούντ και ο γεννημένος στην Δυτική Όχθη Χαϊντίρ.

Η επίθεση στο City of Poros στις 11 Ιουλίου 1988, κατά την επιστροφή του στον Πειραιά από την Αίγινα με 471 επιβάτες, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους εννέα άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων Γάλλοι και δύο Έλληνες, είχε συνταράξει την διεθνή κοινή γνώμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα