«Δίνω απαντήσει στο γήπεδο»

15:20 29/11/2011 - Πηγή: AEK365

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ήρθε από τον πάγκο για να οδηγήσει τον Φοίνικα στην εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP της 1ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012.
Στο Final 4 του League Cup, που διεξήχθη στη Σύρο, ο Στέλιος Νικηφορίδης

φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους ότι φέτος είναι η χρονιά του, αφού συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, πανηγυρίζοντας με τους 'Πειρατές' την πρώτη κούπα της σεζόν, ενώ ο ίδιος αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Αθλητής.
Στα 31 του χρόνια, δεν είναι... χθεσινός στο χώρο της μεγάλης κατηγορίας, ωστόσο μιλώντας στο www.volleyleague.gr το βράδυ της Δευτέρας η αλήθεια είναι ότι έβγαλε ένα παράπονο από μέσα του...
«Εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, αφού η σεζον ξεκίνησε καλά, αλλά κυρίως συνεχίζεται καλά», είπε αρχικά ο έμπειρος άσος κάνοντας ένα γρήγορο φλας μπακ στην καριέρα του.

«Αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο αδικημένος. Άργησα να μπω στην Α1 λόγω ύψους, μετά στις ομάδες είχαν προτεραιότητα οι μεταγραφές και τα ονόματα και καθυστέρησα να καθιερωθώ. Όταν όμως είσαι μέρος ενός καλού συνόλου και παίζεις με καλούς πασαδόρους, φαίνεσαι κι εσύ καλός. Στον Άρη ήμουν τυχερός που έπαιξε με τον Προύσαλη, όπως είμαι εξίσου τυχερός που έχω τον Κουρνέτα στον Φοίνικα. Όταν παίζεις με τέτοιους συμπαίκτες είναι εύκολο να αναδειχθείς κι ο δικός μου στόχος είναι να συνεχίσω έτσι μέχρι το τέλος, να βοηθήσω την ομάδα και να δώσω τις δικές μου απαντήσεις για το αν αξίζω ή όχι. Πιστεύω ότι φέτος είναι η κατάλληλη χρονιά»
Πέρα από το όποιο αίσθημα αδικίας έχει μέσα του, ο 31άχρονος ακραίος αρνείται πεισματικά να αντιληφθεί την έννοια του άγχους πριν ή και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όσο σημαντικός κι αν είναι αυτός.
«Άγχος υπάρχει μόνο αν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα τραυματισμού που μπορεί να με δυσκολέψει στο παιχνίδι μου. Είναι και θέμα χαρακτήρα. Προσπαθώ και έχω... δημιουργικό άγχος έτσι ώστε μέσα στη ροή του αγώνα να γίνομαι καλύτερος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχω μπει σε παιχνίδι και να τρέμω ή να φοβάμαι», λέει με αποφασιστικότητα και συμπληρώνει: «Ειδικά στον τελικό του League Cup ένιωθα πάρα πολύ καλά. Ήταν μία γιορτή ο τελικός, ήθελα να τον ευχαριστηθώ. Από το ζέσταμα ακόμα καταλαβαίνω αν θα παίξω καλά, και ένιωθα ότι θα κάνω από τα καλύτερα μου παιχνίδια. Ανυπομονούσα να ξεκινήσει το ματς, να κερδίσουμε και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Για το νησί ειδικά, να διαφημιστεί η Σύρος. Εννοείται πως αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση για την διοργάνωση, ήταν μία γιορτή του βόλεϊ και το ευχαριστηθήκαμε όλοι».
Από τη στιγμή που συγκροτήθηκε το ρόστερ του Φοίνικα έχει ξεκινήσει και η σχετική παραφιλολογία για το αν οι Συριανοί είναι στα φαβορί για την διεκδίκηση των τίτλων ή όχι. Κι όταν τον ρωτήσαμε αν το League Cup είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί η προσπάθεια για να έρθούν κι άλλες κούπες απάντησε χωρίς ενδοιασμούς. «Φυσικά! Πήραμε τον πρώτο τίτλο και τώρα βλέπουμε τις άλλες διοργανώσεις. Για να μην παρεξ
Keywords
Τυχαία Θέματα