Δώνης: Πρωταθλήτρια η Μπάγερν με 3-1

20:51 25/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η Μπάγερν Μονάχου θα είναι η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2013 όπως εκτιμά ο Γιώργος Δώνης ο οποίος προέβλεψε πως η πρωταθλήτρια Γερμανίας θα κερδίσει 3-1 την Μπορούσια Ντόρτμουντ στον αποψινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του Γουέμπλεϊ. Παράλληλα, σχολιάζοντας την μετακίνηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Ντόρτμουντ, σημείωσε πως ο Έλληνας στόπερ έχει κάνει σπουδαίες μεταγραφές και πως στην Ελλάδα

θα πρέπει να αναδεικνύονται οι Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6
- Για το να θα μάθουμε ποτέ στην Ελλάδα να αγαπάμε το ποδόσφαιρο: «Δύσκολο γιατί θα πρέπει να περάσουν γενιές για να αλλάξει η νοοτροπία. Έτσι έχουμε μεγαλώσει. Όλοι όσοι παίζουμε κάποιο ρόλο πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι για τις επόμενες γενιές. Εμείς οι Έλληνες δεν αγαπάμε το θέαμα... Πρέπει να βελτιώσουμε τους χώρους και τις συνθήκες, ίσως έτσι θα σεβόμαστε περισσότερο».
Για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ: «Οι Γερμανοί έδωσαν βάση στις υποδομές τους και δαπάνησαν μεγάλα ποσά σε αυτό. Από τη μια η Μπάγερν και από την άλλη η Ντόρτμουντ που επενδύει σε νέους και τους μεγαλώνει ποδοσφαιρικά. Πρόκειται δια δύο διαφορετικές σχολές. Η Μπάγερν έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και εμπειρία. Η Ντόρτμουντ έχει τον ενθουσιασμό. Ελπίζω να νικήσει ο καλύτερος».
- Για το να θα προτιμούσε να βρεθεί σε έναν τέτοιο τελικό ως παίκτης ή ως προπονητής; «Θα ήθελα να βρεθώ σαν προπονητής. Ο ποδοσφαιριστής είναι μέρος του συνόλου, ενώ στον προπονητή πιστώνετε ή χρεώνεται το μεγαλύτερο κομμάτι μιας επιτυχίας ή αποτυχίας. Η Μπάγερν είναι ένας τεράστιος σύλλογος, αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος του ποδοσφαίρου που να μη στέκεται στο θαύμα της Ντόρτμουντ. Βέβαια αυτοί έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αρκετά λεφτά για να πάρουν κάποιους παίκτες από νωρίς και να τον βοηθήσουν να εξελιχθεί».
- Για τον Παπασταθόπουλο: «Έχει κάνει σπουδαίες μεταγραφές. Υποτιμάμε τον Έλληνα σε όλα τα πράγματα. Θα πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να τους αναδείξουμε».

Τέλος, μεταξύ σοβαρού και αστείου έδωσε τα προγνωστικά του για τον τελικό λέγοντας: «3-1 η Μπάγερν»!

Keywords
Τυχαία Θέματα