Δώρο την πρόκριση

08:57 11/10/2013 - Πηγή: AEK365

Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται απόψε στο "Γ. Καραϊσκάκης" την Εθνική Σλοβακίας στο προτελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, μια μέρα μετά τα γενέθλια του Φερνάντο Σάντος με τον Πορτογάλο ομοσπονδιακό τεχνικό να ζητά ως δώρο την πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας.
Η νίκη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τόσο κόντρα στην Σλοβακία σήμερα όσο και κόντρα στο Λιχτενστάιν

την Τρίτη είναι μονόδρομος προκειμένου να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα της πρωτοπόρου Βοσνίας και να πάρει εκείνη την πρώτη θέση στον όμιλο. Επιπλέον, οι δυο νίκες θα βάλουν την εθνική ομάδα στο γκρουπ των "ισχυρών" στην κλήρωση των μπαράζ, αν βγει δεύτερη, ενώ θα παραμείνει επικεφαλής ομίλου για τα προκριματικά του EURO 2016.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, δυο είναι τα διλήμματα που έχει ο Φερνάντο Σάντος. Το πρώτο αφορά στο κέντρο της άμυνας με τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά να διεκδικούν μια θέση δίπλα στον Δημήτρη Σιόβα. Ο παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι 100% έτοιμος αλλά έχασε κάποιες προπονήσεις ενώ ο στόπερ του Ολυμπιακού δείχνει σε καλή κατάσταση.
Το άλλο δίλημμα είναι Σωτήρης Νίνης ή Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Αν ξεκινήσει ο παίκτης του ΠΑΟΚ τότε θα παίξει στα χαφ δίπλα σε Τζιόλη και Μανιάτη ενώ αν προτιμηθεί ο παίκτης της Μπολόνια θα παίξει ως αριστερό εξτρέμ με τον Σαμαρά να μετακινείται μπροστά από τα δυο χαφ, τον Τζιόλη και τον Μανιάτη. Απών θα είναι ο τιμωρημένος Κατσουράνης.
Πιθανή ενδεκάδα Εθνικής Ελλάδας: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέβας, Σιόβας, Παπασταθόπουλος ή Μανωλάς, Τζιόλης, Μανιάτης, Χριστοδουλόπουλος ή Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.

Στον πάγκο της Εθνικής θα βρίσκονται οι Σηφάκης, Καπίνο, Βύντρα, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Καραγκούνης, Κονέ, Φετφατζίδης, Αθανασιάδης

Οι Σλοβάκοι θα εμφανιστούν αδιάφοροι στο Φάληρο με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιαν Κόζακ, να παρατάσσει την ομάδα σε διάταξη 4-3-3.

Πιθανή ενδεκάδα Εθνικής Σλοβακίας: Μούχα, Ντούριτσα, Σκρτελ, Χούμποτσαν, Πέκαρικ, Κούτσκα, Πετσόφσκι, Στοχ, Βάις, Σέστακ, Νέμετς.

Την αποστολή της Σλοβακίας συμπληρώνουν οι Κόζατσικ, Ντουμπράβκα, Σβέντο, Σάλατα, Πιάτσεκ, Γκουέντε, Κόνα, Γιέντριτσεκ, Χακούμπο, Μπάκος, Ντούριτς και Νέμετς. Εκτός έμειναν οι Χάμτσικ και Στέφανικ.

Διαιτής της αναμέτρησης στο "Γ. Καραϊσκάκης" θα είναι ο Ντενίζ Αϊτέκιν από την Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα