Δόσεις για τους πλούσιους, κατασχέσεις για τους αδύναμους

10:58 8/3/2013 - Πηγή: AEK365

Στην σύσκεψη των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών με την Τρόικα, οι εκπρόσωποι των δανειστών δέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως λόγω των προβλημάτων ρευστότητας στην αγορά, ακόμα και οι... πλούσιοι δυσκολεύονται να αποπληρώσουν άμεσα τους τόσους μαζεμένους φόρους που καλούνται να πληρώσουν. Για αυτούς, και μόνο για αυτούς, η Τρόικα δέχεται να μπουν σε ρύθμιση με περισσότερες δόσεις, εφόσον τα δημόσιο "βάλει χέρι" σε περιουσιακά τους

στοιχεία για να διασφαλιστεί η είσπραξη του χρέους από φόρους. Για τους υπόλοιπους που δεν μπορούν να προσαρμόσουν τις δόσεις στις ανάγκες τους, ως μόνη διέξοδο προτείνουν τις κατασχέσεις μισθών και ακινήτων.
Μάλιστα η Τρόικα ζήτησε να μειωθούν οι δόσεις των χρεών από 24 σε 12 για όλους.
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ρύθμιση "πολλών ταχυτήτων", καθώς θεωρεί πως είναι διαφορετικές οι ανάγκες και οι δυνατότητες που δημιουργούν η υπερφορολόγηση και η κρίση σε κάθε πολίτη

Το νέο πλαίσιο ρύθμισης που θα εκθέσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες στην Τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει:

-διάκριση των οφειλών ανάλογα με την προέλευσή τους (εισόδημα, περιουσία κλπ).

-εξέταση της φοροδοτικής ικανότητας ανά οφειλέτη. Πρακτικά, να καλείται να δίνει στην εφορία ό,τι του απομένει αφού πληρώσει τα πάγια έξοδά του κάθε μήνα.

-τον θεσμό της «προειδοποιημένη καθυστέρησης» στην πληρωμή των δόσεων, ώστε να διατηρεί την ρύθμιση ή να παρατείνει την ισχύ της και να μην την χάνει στην πρώτη δυσκολία ο οφειλέτης.

-άμεση ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις κλπ) εάν ο φορολογούμενος δεν πληρώσει εμπρόθεσμα έστω και μία δόση της ρύθμισης την οποία ζήτησε. Ουσιαστικά θα είναι η ρύθμιση θα είναι τελευταία ευκαιρία αλλά και η παγίδα για όσους "έπαιζαν" με τα μέτρα του είδους.

- δεν θα μπορούν να μπουν στη ρύθμιση όσοι είχαν κάνει χρήση ανάλογων στο παρελθόν και δεν ήταν συνεπείς

Keywords
Τυχαία Θέματα