Δύο σώζονται, ένας πέφτει...

19:33 15/3/2013 - Πηγή: AEK365

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α1 γυναικών και το ενδιαφέρον στρέφεται σε τρία παιχνίδια όπου θα παιχθεί η παραμονή. Μαρκόπουλο και Ανατόλια θεωρητικά έχουν το πάνω χέρι, απέναντι στους Μακεδόνες που δεν εξαρτώνται από τους ίδιους, ενώ πιο άνετα είναι τα Βριλήσσια.

Το Μαρκόπουλο υποδέχεται τον αδιάφορο Ηρακλή (σ.σ. θα ταξιδέψει αυθημερόν για το παιχνίδι) και με νίκη «σφραγίζει» την παραμονή του στην κατηγορία χωρίς

να νοιάζεται για τους άλλους. «Είναι ένα ματς ζωής και θανάτου», σχολίασε ο Γιώργος Λυκούδης και τα είπε... όλα με έξι λέξεις. Η ομάδα των Μεσογείων, υπό προϋποθέσεις, σώζεται ακόμα και με ήττα, αλλά στο Μαρκόπουλο δεν θέλουν να μπλέξουν και θέλουν νίκη να... τελειώνουν!

Τα ίδια ισχύουν και για το Ανατόλια. Κόντρα στον Ηρακλή Κηφισιάς, που επίσης δεν «καίγεται» για κάτι, το «τρίποντο» είναι μονόδρομος για την ομάδα του Γιώργου Περσιανλή που λέει: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι από μια σειρά έξι αγώνων που είναι στην ευθύνη μου. Πάμε να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί για τον στόχο της σωτηρίας».

Σε διαφορετική μοίρα βρίσκονται οι Μακεδόνες Αξιού καθώς για να σώσουν τη χρονιά θέλουν δική τους νίκη επί του Ρεθύμνου (δεν «κυνηγάει» κάτι στη βαθμολογία), αλλά ταυτόχρονα ήττες ή απώλεια βαθμών των άλλων δύο (σ.σ. υπερτερούν σε ισοβαθμία με το Ανατόλια ή το Μαρκόπουλο).

«Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς πέρα από τη νίκη, αν και δυστυχώς η σωτηρία δεν εξαρτάται μόνο από το δικό μας αποτέλεσμα, αφού ο βαθμός που πήρε την προπερασμένη αγωνιστική το Ανατόλια από την ΑΕΚ, ήταν... μαχαιριά. Το μόνο που απομένει είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης, όπως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε μέσα στην έδρα μας, ελπίζοντας ότι το Ρέθυμνο δεν θα επωφεληθεί από το γεγονός ότι δεν έχει βαθμολογικό άγχος. Γιατί μερικές φορές, το ελεύθερο βόλεϊ βοηθά μια ομάδα, έναντι του αντιπάλου που καίγεται. Θα φανεί στο γήπεδο...» σχολίασε ο Μανώλης Σκουληκάρης.

Τέλος, οι Τράχωνες, που έχουν επίσης υποβιβαστεί, λένε «αντίο» κόντρα στα Βριλήσσια, που από την περασμένη αγωνιστική «αναπνέουν» και θα βγάλουν κομπιουτεράκια μόνο σε περίπτωση τετραπλής ισοβαθμίας στους 25β. με Μαρκόπουλο, Ανατόλια και Μακεδόνες (εκεί θα μετρήσουν τα αποτελέσματα των μεταξύ τους).

Από τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια ξεχωρίζει το παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, ένα ντέρμπι από τα παλιά, ενώ ο Ολυμπιακός ελπίζει σε μια καλή «προπόνηση» κόντρα στον ανεβασμένο, αλλά υποβιβασμένο ΔΑΣΩ, εν όψει πλέι οφ.

Σάββατο 16/3/2013
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
Μαρκοπούλου 19.00 ΑΟ Μαρκοπούλου - ΓΣ Ηρακλής Οικονόμου Β.-Μιχαήλογλου Μαυρικίδης
Μ.Μερκούρη 19.00 Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΔΑΣ Ωραιοκάστρου Παπαστάμος-Μεταξά Πολίτης
Αλίμου 19.00 ΑΟ Τραχώνων - ΦΟ Βριλησσίων Μουλά Ε.-Πρέντζας Τριανταφύλλου
Ανατόλια 19.00 ΣΑΑΚ Ανατόλια - ΓΣΚ Ηρακλής Κωνσταντινίδης-Μπέλλος Καραγιάννης
Κυμίνων 19.00 ΑΣ Μακεδόνες - ΟΠ Ρεθύμνου Δανιηλίδου-Κυριακόπουλος Βανδώρος
Πανελληνίου 19.00 ΑΟ Παναθηναϊκός - ΑΕΚ Αθηνών Μυλωνάκης-Τσίτσικας Ακαρέπης

Keywords
Τυχαία Θέματα