Δύσκολα ο Παναθηναϊκός

22:06 13/1/2014 - Πηγή: AEK365

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη ξέφυγαν στο τρίτο δεκάλεπτο ακόμη και με 19π. όμως κάνοντας πολλά λάθη και χαλαρώνοντας πρόωρα επέτρεψαν στους γηπεδούχους να επανέλθουν (μείωσαν στους 2) και να μείνουν μέσα στο ματς ως το φινάλε.

Σημείο κλειδί για τους πράσινους η ευστοχία στις βολές ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας συνολικά 25/31 (81%). Στα αρνητικά, τα 19 λάθη, ενώ από τον Απόλλωνα που είναι ουραγός, εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε στο ντεμπούτο του ο Ρος.

Πάντως το τριφύλλι κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή

χειμώνα, τελειώνοντας με απολογισμό 12-1.

Από το ξεκίνημα του ματς ήταν εμφανής η διάθεση του Αργύρη Πεδουλάκη να ξεκουράσει παίκτες του που έχουν επιβαρυνθεί από τα συνεχόμενα ματς. Ετσι άφησε τον Δημήτρη Διαμαντίδη (αν και τελικά αγωνίστηκε σχεδόν 25 λεπτά) εκτός 5άδα, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν τους Μαυροκεφαλίδη και Γιάνκοβιτς.

Εν τούτοις οι πράσινοι ξεκίνησαν «μουδιασμένοι» στο ματς, έχοντας επιθετικό πρόβλημα, καθώς με εξαίρεση τον Λάσμε, δεν είχαν άλλες λύσεις. Εν αντιθέσει με τον Απόλλωνα που με ορεξάτους τους Ρος και Ουίλσον έκλεισαν το δεκάλεπτο με προβάδισμα τριών πόντων (14-17).

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μέρος και παρά τις συνεχείς αλλαγές του Πεδουλάκη ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Έτσι ο Απόλλωνας με επιθετική πολυφωνία έβρισκε τον τρόπο ώστε να διατηρείται κοντά στο σκορ (21-21 στο 14'). Στο τελευταίο τρίλεπτο όμως πράσινοι βελτίωσαν την εικόνα τους κυρίως επιθετικά. Κάρι και Ματσιούλις πρόσφεραν σκοράρισμα με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στο ημίχρονο με «αέρα» 9 πόντων (35-26).

Στο πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι βασιζόμενος στην άμυνά του. Οι πράσινοι με ηγέτες στην επίθεση τους Μπράμο και Λάσμε έτρεξαν ένα 14-4, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +19 (49-30 στο25'), δείχνοντας να έχει «καθαρίσει» την υπόθεση- «νίκη».

Κι όμως δεν ήταν έτσι. Οι Πατρινοί δεν παράτησαν το ματς, εκμεταλλεύθηκαν το αδικαιολόγητο χαλάρωμα των αντιπάλων τους και με ένα απίστευτο 23-6 (με ηγέτες τους Ουίλσον και Λιανό) πλησίασαν στο καλάθι στις αρχές της τέταρτης περιόδου (55-53)! Στο διάστημα αυτό, η ομάδα του Βετούλα έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο, ήλεγξε τα ριμπάουντ και μετουσίωσε σε πόντους τα πολλά λάθη των αντιπάλων της.

Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση των «πράσινων» οι οποίοι επιδιώκοντας την επαφή κατάφεραν να πάνε αρκετές φορές στην γραμμή των βολών, τις οποίες και δεν άφησαν να πάνε χαμένες. Παράλληλα ο Ματσιούλις έπαιξε πολύ στο λόου ποστ (είχε πλεονέκτημα έναντι του Μπολντς), με αποτέλεσμα είτε να σκοράρει ο ίδιος είτε να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Έτσι ο Παναθηναϊκός διατηρούσε μια διαφορά 5-9 πόντων (63-56, 78-73) με τον Μάικ Μπράμο να «καθαρίζει» τη νίκη (ένα λεπτό πριν το φινάλε), αφού με τρίποντο ανέβασε το προβάδισμα στους οκτώ (81-73), το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 35-26, 55-50, 81-73

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 15(2), Κάρι 9(1), Μπατίστ, Φώτσης 10(2), Ούκιτς 4, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 7(1), Γκιστ 7, Παππάς, Γιάνκοβιτς 2, Ματσιούλις 9.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): Ρος 14, Αργυρόπουλος 9(1), Καπερώνης, Ντάνιελ 3, Ουίλσον 16(2), Λιανός 15(2), Οικονομόπουλος 2, Πελεκουδας, Μολφέτας 2, Νιφόρας, Χοτ, Μπολντς 12(2).

Keywords
Τυχαία Θέματα