Έχασε την ευκαιρία η Άρσεναλ

23:58 16/4/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 33η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΕΒΕΡΤΟΝ: 0-0
Γήπεδο: Emirates

Στο 0-0 έμειναν Άρσεναλ και Έβερτον στο «Έμιρεϊτς», σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 29η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με αποτέλεσμα να θεωρούνται χαμένες και οι δύο, από τη στιγμή που οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να κάνουν πιο σίγουρη τη θέση τους στην τετράδα και τα «ζαχαρωτά» να την πλησιάσουν σε αυτή.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ με τον βαθμό που πήρε έφτασε στους 60, μόλις στο +2 από την Τσέλσι που ακολουθεί και συμπληρώνει την τετράδα. Ωστόσο, οι «μπλε» έχουν και δύο παιχνίδια

λιγότερα.
Αντίθετα, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ έμεινε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και τους 58 βαθμούς, -2 από την Τότεναμ που βρίσκεται ακριβώς από πάνω και έχει ματς λιγότερο. Το θέμα για τα «ζαχαρωτά» είναι πως πλέον δυσκολεύει πάρα πολύ η υπόθεση εξασφάλισης «εισιτηρίου» για το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού και η 4η Τσέλσι έχει δύο παιχνίδια λιγότερα και την προσπερνά ήδη κατά δύο πόντους.
Η μάχη για μια θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, θα ήταν σκληρή. Όπως τα μαρκαρίσματα στον αγωνιστικό χώρο του «Έμιρεϊτς», από τα πρώτα... δευτερόλεπτα. Οι παίκτες των Άρσεναλ και Έβερτον επιδόθηκαν σε ποδοσφαιρικό «πόλεμο», με την ομάδα του Μόγιες να αποκτά τον έλεγχο στο ξεκίνημα και μόλις στο 6ο λεπτό, ο Πίεναρ να σουτάρει πολύ ψηλά από κάθετη μπαλιά του Κόλεμαν. Οι «κανονιέρηδες» δυσκολεύονταν πάρα πολύ να αναπτύξουν το παιχνίδι τους. Οι Γουίλσιρ και Αρτέτα στη μεσαία γραμμή είχαν εξουδετερωθεί πότε καθαρά και πότε με σκληρά φάουλ, αλλά αυτό που μετρούσε για την Έβερτον, ήταν ότι πετύχαινε το στόχο της.
Το πρώτο σουτ από πλευράς γηπεδούχων έγινε από τον Κίεραν Γκιμπς στο 24ο λεπτό, όταν βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και από αριστερά, ώστε να δοκιμάσει το καλό του αριστερό πόδι και να στείλει τη μπάλα άουτ. Όσο περνούσε η ώρα, τα ποσοστά της κατοχής της μπάλας μοιράζονταν, οι παίκτες του Βενγκέρ κέρδιζαν μέτρα και η μάχη έγινε ακόμα πιο δυνατή. Στο 40ο λεπτό, ο Ανιτσέμπε βρέθηκε σε θέση βολής από πάσα του Πίεναρ, αλλά έκανε κακό σουτ και ο πεσμένος Σέζνι μπλόκαρε έπειτα από κόντρες της μπάλας στα πόδια των αμυντικών του, για να δει από την εστία του λίγο αργότερα τον Ζιρού να προλαβαίνει έξοδο του Χάουαρντ από σέντρα του Ράμσεϊ, αλλά να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η Άρσεναλ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να αιφνιδιάσει. Να τρέξει περισσότερο από την αντίπαλό της, να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να ηρεμήσει κι έπειτα να ελέγξει την κατάσταση. Ο Καθόρλα με καλό δεξί σουτ στο 49' ανάγκασε τον Χάουαρντ να επέμβει και το τρέξιμο των «κανονιέρηδων» συνεχίστηκε. Τα «ζαχαρωτά» φάνηκε πλέον ότι θα επέλεγαν μια ξαφνική αντεπίθεση για να «χτυπήσουν» στην ταχύτητα, παρά μια οργανωμένη φάση. Από τέτοια, όμως, με εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Μπέινς, ήρθε μια καλή κεφαλιά του Ντιστέιν στο 54' να... ισοφαρίσει τις καλές στιγμές για τις δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος.
Το τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν υπόθεση του ενός. Η Άρσεναλ, κλείνοντας την Έβερτον στα καρέ της, προσπαθούσε να ανοίξει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και να βρει... μονοπάτι που θα την οδηγούσε στα δίχτυα. Παρά την προσπάθεια, όμως, ο Ντέιβιντ Μόγιες είχε οχυρώσει την άμυνα της ομάδας του με τρόπο που... κι άλλο ένα ημίχρονο να είχε στη διάθεσή της η Άρσεναλ, μάλλον δεν θα κατάφερνε να σκοράρει. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες απλά συνεχίζουν το κυνήγι για το... σεντόνι με τ' αστέρια.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς (90' Μονρεάλ), Αρτέτα, Γουίλσιρ (68' Τσάμπερλεϊν), Γουόλκοτ (69' Ποντόλσκι), Ράμσεϊ, Καθόρλα, Ζιρού

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Κόλεμαν, Γκιμπσον, Μπάρκλεϊ (76' Γέλαβιτς), Πίεναρ, Φελαϊνί, Μιραλάς (90' Οβιέδο), Ανιτσέμπε (90' Νέισμιθ)

Keywords
Τυχαία Θέματα