Εγκαινιάζονται δυο νέοι σταθμοί του Μετρό

09:20 5/4/2013 - Πηγή: AEK365

Το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια σε δυο νέους σταθμούς του Μετρό, στο Περιστέρι και την Ανθούπολη με τον υπουργό Υποδομών, Κωστή Χατζηδάκη να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.
Στις αποβάθρες των νέων σταθμών θα διέρχονται καθημερινά περισσότεροι από 50.000 επιβάτες, ενώ το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο.

Μάλιστα, η διαδρομή Περιστέρι-Σύνταγμα θα γίνεται σε μόλις 12 λεπτά της ώρας.
Τον Ιούλιο θα ανοίξουν οι σταθμοί σε Ελληνικό, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη ενώ τον Σεπτέμβριο στην διάθεση του επιβατικού κοινού θα είναι και ο σταθμός του Μετρό στο Χαϊδάρι.
Όπως εκτιμούν συγκοινωνιολόγοι, τα οφέλη από την λειτουργία των νέων σταθμών του Μετρό θα έχουν αντίκτυπο στους δρόμους. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των οχημάτων θα λιγοστέψει κατά 40.000, αφού περίπου 180.000 επιβάτες θα στραφούν στο ταχύτερο, καθαρότερο και ίσως οικονομικότερο μέσο μαζικής μεταφοράς.
Το άνοιγμα των δύο νέων σταθμών του Μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη, θα συνοδευτεί και από αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, που μέχρι τώρα τερμάτιζαν στον σταθμό «Άγιος Αντώνιος».
Αναλυτικά οι αλλαγές:
Οι λεωφορειακές γραμμές «075- Σταθμός Αγ. Αντώνιος- Αττικό Νοσοκομείο- Δάσος Χαϊδαρίου» και «731- Ανθούπολη- Σταθμός Αγ. Αντώνιος» συγχωνεύονται σε μία νέα γραμμή «731- Ανθούπολη- Σταθμός Μετρό Ανθούπολη- Αττικό Νοσοκομείο- Δάσος Χαϊδαρίου».
Τα δρομολόγια της γραμμής θα εκτελούνται ανά 15'- 20' λεπτά, τις ώρες αιχμής.
Στη γραμμή «748- Χρυσούπολη- Ανθούπολη- Σταθμός Αγ. Αντώνιος» δεν θα εκτελείται το τμήμα της διαδρομής της επί της οδού Π. Τσαλδάρη, από τον νέο σταθμό «Ανθούπολη» μέχρι τον σταθμό «Αγ. Αντώνιος», ώστε η γραμμή να μετατραπεί σε τροφοδοτική του νέου σταθμού του Μετρό «Ανθούπολη».
Τα δρομολόγια της γραμμής θα εκτελούνται ανά 10'-15' λεπτά, τις ώρες αιχμής.
Για τις υπόλοιπες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ δεν προβλέπονται τροποποιήσεις στις υφιστάμενες διαδρομές τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του ΟΑΣΑ www.oasa.gr ή το τηλεφωνικό κέντρο 185.

Keywords
Τυχαία Θέματα