Έγκριση ναι μεν, αλλά…

15:12 27/3/2012 - Πηγή: AEK365

Του Γιώργου Νικολάου


Θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις στην ΚΑΕ ΑΕΚ, αλλά το περιβάλλον (εθνική κρίση, κρίση στην ΠΑΕ ΑΕΚ) δεν βοηθά. Σε κάθε περίπτωση, η προσωρινή διοίκηση της ΚΑΕ «πέτυχε» να πείσει τους μετόχους να δώσουν το «παρών» στην απογευματινή (17:30) γενική συνέλευση για να εγκρίνουν το σχέδιο εξυγίανσης της «κιτρινόμαυρης» εταιρίας. Θα προηγηθεί συμβούλιο του Δ.Σ. της ΚΑΕ.

Από πρώτη άποψη η κίνηση της διοίκησης συνιστά επιτυχία. Από δεύτερη, θα πρέπει η πλευρά Γιάννη Φιλίππου (σ.σ. θα εκπροσωπηθεί διά του νομικού Σωκράτη Λαμπρόπουλου) και η πλευρά της Ερασιτεχνικής να το υπερψηφίσουν. Και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα το πράξουν, έστω κι αν δεν έχουν υψηλές προσδοκίες. Πλην όμως (το σχέδιο εξυγίανσης της ΚΑΕ, έμπνευσης του νομικού Βασίλη Καπετανόπουλου) «προβάλλεται» ως η μόνη λύση στην παρούσα φάση. Η τρίτη άποψη θέλει την... συμμετοχή του κόσμου της ΑΕΚ, κι αυτό μόνο εύκολο δεν είναι.
Τι είχε ανακοινώσει στον επίλογο του «μανιφέστου» για το επίμαχο θέμα ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης, Νίκος Γεωργαντζόγλου, τις 10 Ιανουαρίου 2012 και από σήμερα λογικά τίθεται σε εφαρμογή:
«Στην πρότασή μας αυτή χωρούν, όχι μόνο όσοι διαθέτουν σημαντικά ποσά για την Κ.Α.Ε. αλλά και αυτοί που διαθέτουν μικρά ή μέτρια ποσά και μπορούν να διαθέσουν 30 ευρώ, τουλάχιστον, για να λάβουν 100 μετοχές της Κ.Α.Ε. που θα τους παρέχουν, άμεσα, τα πιο πάνω δικαιώματα. Διευκρινίζεται ότι, τα δικαιώματα της Ερασιτεχνικής δεν θίγονται και θα εξακολουθεί να κατέχει, πάντοτε, το 10% των μετοχών και μάλιστα προνομιούχες, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο.
Η πρότασή μας είναι σαφής και ρεαλιστική. ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ στο ισχυρότατο και μέγιστο όπλο αυτής της ομάδας που είναι ο κόσμος της που κατοικεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα πέρατα της γης. Μόνο ο κόσμος της μπορεί να ξανακάνει την Α.Ε.Κ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ και κανένας άλλος όψιμος αεκτζής -αεριτζής επενδυτής».

Keywords
Τυχαία Θέματα