Έγραψε ιστορία η Ζάμπια

00:37 13/2/2012 - Πηγή: AEK365

ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ- ΤΕΛΙΚΟΣ

ΖΑΜΠΙΑ- ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: 0-0 (8-7 πεν.)
Γήπεδο: Σταντ ντ'Ανγκοντζέ
Η Ζάμπια κατέκτησε το πρώτο Κόπα Άφρικα στην ιστορία της, νικώντας στα πέναλτι την Ακτή Ελεφαντοστού, που αυτοκτόνησε για ακόμη μια φορά.
Μόλις στο 2ο λεπτό ο Σινκαλά έκανε την προβολή μετά από κόρνερ, αλλά ο Κοπά απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 22' το μονοκόμματο σουτ του Ντρογκμπά

πέρασε λίγο άουτ.
Στο 30' οι Ζερβίνιο και Ντρογκμπά έκρυψαν την μπάλα αλλά ο Γιάγια Τουρέ από πολύ κοντά κατάφερε να αστοχήσει και να σπαταλήσει μια σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του.
Στο 68ο λεπτό το σουτ του Γκραντέλ κόντραρε σε σώματα ενώ δύο λεπτά αργότερα η Ακτή κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Ζερβίνιο από τον Μουλενγκά,.
Ωστόσο ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έστειλε την μπάλα άουτ και από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να πετύχουν γκολ, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.
Η Ζάμπια είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το γκολ στο 96ο λεπτό, καθώς ο Φέλιξ Κατόνγκο έκανε την κούρσα, έσπασε στον αδερφό του Κρις, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Κοπά απέκρουσε αρχικά και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι.
Στο 107', ο Κόναν έκανε όμορφη προσπάθεια, αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ.
Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου η Ζάμπια κέρδισε με 8-7 μετά από μια συγκλονιστική διαδικασία.
Η σειρά των πέναλτι:
Τιοτέ (Ακτή)- γκολ
Κ.Κατόννγκο (Ζάμπια)- γκολ
Βίλφρεντ (Ακτή)- γκολ
Μαγιουκά (Ζάμπια)- γκολ
Μπαμπά (Ακτή)- γκολ
Κάνσα (Ζάμπια)- γκολ
Γκραντέλ (Ακτή)- γκολ
Φ.Κατόνγκο (Ζάμπια)- γκολ
Ντρόγκμπα (Ακτή)- γκολ
Μουενέ (Ζάμπια)- γκολ
Τιενέ (Ακτή)- γκολ
Σινκαλά (Ζάμπια)- γκολ
Κόναν (Ακτή)- γκολ
Λουνγκού (Ζαμπια)- γκολ
Κ.Τουρέ (Ακτή)- έπιασε ο Μουενέ
Καλάμπα (Ζάμπια)- άουτ
Ζερβίνιο (Ακτή)- άουτ
ΖΑΜΠΙΑ: Μουενέ, Νκαουσού, Σουνζού, Χιμόντε, Μουσοντά (12' Μουλενγκά, 74' Φ.Κατόνγκο), Σινκαλά, Γκάνσα, Λουνγκού, Καλάμπα, Κατόνγκο, Μαγιουκά.
ΑΚΤΗ Ε.: Κοπά. Γκοσό, Κ.Τουρέ, Μπαμπά, Τιενέ, Τιοτέ, Ζοκόρα (76' Ζοκορά), Καλού (63' Γκραντέλ), Γ.Τουρέ (87' Βίλφρεντ), Ζερβίνιο, Ντρογκμπά.

Keywords
Τυχαία Θέματα