Έγραψε ιστορία ο ΑΠΟΕΛ

21:06 23/11/2011 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE 7ος ΟΜΙΛΟΣ- 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΖΕΝΙΤ- ΑΠΟΕΛ: 0-0
Γήπεδο: Πετρόφσκι
Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να τρελαίνει την Ευρώπη, καθώς έμεινε όρθιος και μέσα στη Ρωσία κόντρα στη Ζενίτ και πήρε την

πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά τελικά κράτησε το 0-0 από τη Ζενίτ.
Η Ζενβίτ προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πιέσει τον ΑΠΟΕΛ και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο ο Ιβάνοβιτς είχε στήσει την ομάδα αριστοτεχνικά, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να μην καταφέρουν τίποτα και να ρίξουν ταχύτητα από το 15ο λεπτό και μετά. Οι Ρώσοι είχαν αρκετές φάσεις, ενώ ο ΑΠΟΕΛ βγήκε από τα καρέ του δειλά δειλά μετά από το 30', λεπτό στο οποίο είχε και μια χαμένη ευκαιρία με τον Αΐλτον. Παρόλη όμως την πίεση των Ρώσων, ο ΑΠΟΕΛ έμεινε όρθιος και πήγε στο ημίχρονο για την ανάπαυλα, χωρίς να δεχτεί κάποιο γκολ.
Το ματς διακόπηκε δύο φορές (στο 36' και στο 55') λόγω των φωτοβολίδων που πετούσαν οι Ρώσοι οπαδοί, κάτι που ίσως και να βοήθησε την Κυπριακή ομάδα, να κόψει τον ρυθμό.
Οι Ρώσοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 60', με τον Μπουκάροφ να σημαδεύει με κεφαλιά το δοκάρι του Πάρδο και στη συνέχεια από κοντά να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια ο Ιβάνοβιτς έβγαλε και τον Αΐλτον, θωρακίζοντας κι άλλο τα μετόπισθεν με τον Σάνελ Γιάχιτς, ενώ η Ζενίτ συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά.
Πάντως ο ΑΠΟΕΛ είχε και την τύχη με το μέρος του, καθώς οι Ρώσοι έχασαν απίστευτες ευκαιρίες, κυρίως με τον Μπουκάροφ, ο οποίος δεν μπορούσε με τίποτα να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο. Μοναδική καλή φάση για τον ΑΠΟΕΛ στην επανάληψη, το άστοχο πλασέ του Τριτσκόφσκι στο 78ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, η Ζενίτ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα παραπάνω και ο ΑΠΟΕΛ πήρε την τεράστια πρόκριση.
ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Κρισίτο, Λόμπερτς, Χούμποτσαν, Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ (55' Μπιστρόφ), Σιρόκοφ (88' Λάζοβιτς), Ντάνι, Φαϊζούλιν, Μπουκάροφ.
ΑΠΟΕΛ: Πάρδο, Ζόρζε, Ολιβέιρα, Χαραλαμπίδης, Τριτσκόφσκι (90' Αντόρνο), Πίντο, Μοράις, Αλεξάνδρου (46' Ηλία), Σολωμού, Μαντούκα, Αΐλτον (67' Γιάχιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα