«Είχαμε δυσκολίες και ήμασταν νευρικοί»

23:02 5/11/2011 - Πηγή: AEK365

Ικανοποιημένος από τη νίκη και όχι με τον τρόπο που ανταποκρίθηκε η ομάδα του κόντρα στον Άρη, εμφανίστηκε μετά την λήξη του ματς, στη συνέντευξη Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει τον Άρη με σκορ 3-2 και κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από μία δύσκολη έδρα. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός στάθηκε στη νευρικότητα που έβγαλαν οι παίκτες του όταν ο Άρης

μείωσε σε δύο περιπτώσεις την διαφορά του σκορ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πιστεύω πως στην Ελλάδα ασκείται μεγάλη πίεση στους διαιτητές, οι οποίοι μέσα σε έναν αγώνα πρέπει να σκέφτονται τα πάντα, τον κόσμος, τους παίκτες, τους προπονητές, τους παράγοντες, πρέπει να τους δώσουμε λίγο αέρα, πρέπει να τους αφήσουμε λίγο ήσυχους, θα πρέπει κι αυτοί να μάθουν, βέβαια, να αντέχουν στην πίεση που υπάρχει»

Για το τι πρέπει να κάνουν οι προπονητές, ο Βαλβέρδε ήταν ξεκάθαρος: «Πρέπει να μιλάμε λιγότερο για τους διαιτητές και περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας μας, σε ποια διαστήματα ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός, σε ποια διαστήματα είχε προβλήματα, ποιοι παίκτες δεν ήταν στη μέρα τους και τέτοια», υπογράμμισε ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος ζήτησε συγνώμη για τις αντιδράσεις του στο β' ημίχρονο σε ένα κόρνερ και ένα φάουλ που δόθηκε από τον Αρη και διαμαρτυρήθηκε στον 4ο διαιτητή


«Αναγνωρίζω πως δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά και θέλω να απολογηθώ στον 4ο διαιτητή, ήταν οι δυο φάσεις για ένα κόρνερ και ένα φάουλ και μία σειρά γεγονότων που με οδήγησε στον εκνευρισμό, υπάρχει εκνευρισμός όλων σε τέτοια ματς, μεγάλη ψυχολογική πίεση, αλλά η αντίδραση δεν ήταν σωστή από την πλευρά μου», υπογράμμισε ο Βαλβέρδε και πρόσθεσε για ακόμα μία φορά για τους διαιτητές. «Στην Ελλάδα μεγάλη πίεση στους διαιτητές, όμως είναι και αυτοί άνθρωποι και μπορούν να κάνουν λάθη, όλοι μπορούν να κάνουν λάθη, ο κόσμος, ο διαιτητής, ο προπονητής και οι παίκτες»


Όσο για την ανάλυση του ματς, ο Βαλβέρδε παραδέχθηκε πως στο τέλος ο Ολυμπιακός ζορίστηκε:
«Το παιχνίδι πήγε ήρεμα για μας μέχρι τη φάση του 1-2. Από εκεί και πέρα, είχαμε κάποιες δυσκολίες, επειδή γνωρίζαμε ότι όλα θα μπορούσαν να συμβούν. Ξέραμε ότι ο Άρης είναι πολύ καλός στις στημένες φάσεις, επειδή έχει ψηλούς παίκτες, αλλά και ποδοσφαιριστές που εκτελούν δυνατά φάουλ.

Για αρκετά λεπτά στο φινάλε, είχαμε νευρικότητα. Γι' αυτό ήρθε και το δεύτερο γκολ του Άρη, από αριστερά. Είχαμε προβλήματα, αλλά τελικά πήραμε τη νίκη. Στο 0-2, είχαμε αρκετές ευκαιρίες να καθαρίσουμε τη νίκη, με μεγαλύτερη όλων αυτήν του Μόνχε, που σημάδεψε το δοκάρι. Στο φινάλε ζοριστήκαμε, αλλά είναι δύσκολο να κερδίσει κανείς στο γήπεδο του Άρη. Πριν από τρία χρόνια, στην πρώτη μου επίσκεψη εδώ, είχαμε χάσει 1-0, ενώ πέρσι είχαμε κερδίσει πάλι με οριακή διαφορά, με σκορ 1-2. Ήταν ένας εκτός έδρας αγώνας, σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, που πιέζει όταν αγωνίζεται στο γήπεδό της».

Keywords
Τυχαία Θέματα