«Είχε λήξει πιο γρήγορα...»

21:37 19/5/2012 - Πηγή: AEK365

Ο μεγάλος Άκης Ζήκος με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως ο τελικός του 2004 ανάμεσα στην Μονακό και την Πόρτο δεν ήταν ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα, αφού του φάνηκε να. Τελειώνει πιο γρήγορα. Ο μοναδικός Έλληνας που έχει αγωνιστεί σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ παράλληλα αναφέρθηκε και στον τελικό του Μονάχου ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μπάγερν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άκης Ζήκος

Για τον τελικό του 2004: «Νομίζω ότι είναι το παιχνίδι της καριέρας μου που τελείωσε πιο γρήγορα απ' όλα. Προφανώς επειδή δεν ήθελα να τελειώσει. Δεν σκεφτόμουν πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια του

ματς. Είναι όμως, μια τεράστια διοργάνωση, με μεγάλη αίγλη και φοβερά συναισθήματα.

Ατυχήσαμε που είχαμε απέναντι την εκπληκτική Πόρτο του Μουρίνιο. Πιστεύω ότι ίσως είχαμε καλύτερη τύχη με οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκείνη τη χρονιά, ακόμα και με τη Ρεάλ. Εκτός αυτού, είχαμε και την ατυχία του Ζιουλί και πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Μέχρι τον τελικό είχαμε άγνοια κινδύνου. Όταν φτάσαμε, όμως, εκεί, γέμισαν άγχος οι παίκτες μας».

Για τον αποψινό τελικό και αν θα την κρίνουν τα μεγάλα ονόματα: «Η Μπάγερν, αλλά και η Τσέλσι, δεν είναι ομάδες που στηρίζονται σε έναν παίκτη. Παρόλα αυτά, οι προσωπικότητες πάντα μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όταν μπλοκάρει η ομαδική λειτουργία. Και όποια ομάδα τους έχει σε καλύτερη βραδιά, είναι λογικό να έχει πλεονέκτημα».

Για τις απουσίες και τη δική του πρόβλεψη για το ματς: «Είναι σημαντική η απουσία του Τέρι για την Τσέλσι. Είναι δυνατός αμυντικός, ενώ σκοράρει κιόλας σε στημένες φάσεις. Όπως και να ‘χει, πάντως, σε έναν τελικό δεν μπορείς να ποντάρεις. Έχει ένα μικρό προβάδισμα η Μπάγερν, λόγω έδρας, αλλά έχουμε δει πολλές φορές φαβορί να μην τα καταφέρνουν λόγω άγχους. Αν και οι γερμανικές ομάδες έχουν δείξει πως δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα».

Για το ποια ομάδα θα διάλεγε: «Δεν μου αρέσουν οι σύλλογοι που στηρίζονται μόνο σε ονόματα. Η Μπάγερν, ας πούμε, είναι μια κατεξοχήν ομάδα που στηρίζεται στην ομαδική λειτουργία. Οπότε, θα μπορούσα να είμαι εκεί».

Για το ποια από τις δυο φιναλίστ έκανε μεγαλύτερη έκπληξη στα ημιτελικά: «Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη. Είναι μια ομάδα που περιμέναμε όχι μόνο να πάει στον τελικό, αλλά να το πάρει κιόλας. Είχε, όμως, ατυχία, αλλά και κάποιους τραυματισμούς. Από την άλλη, ίσως δεν είχε και τις λύσεις της Ρεάλ, γι' αυτό έχασε και το πρωτάθλημα.

Η Τσέλσι είναι λογικό να θεωρεί ότι, μετά την Μπαρτσελόνα, μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε. Η Μπάγερν, από την άλλη, θα αισθάνεται υποχρεωμένη να νικήσει, λόγω έδρας. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει και αν γυρίσει μπούμερανγκ για τους Γερμανούς».

Για τις απουσίες από τον τελικό λόγω καρτών: «Είναι άδικο, ειδικά για παίκτες που έχουν κάνει μεγάλη πορεία στη διοργάνωση, να χάνουν τον τελικό από μια κάρτα. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτό. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αξιολογείται αν η κίτρινη κάρτα είναι τόσο... κίτρινη, ώστε να χάνεις τον τελικό»

Keywords
Τυχαία Θέματα