Είχε πάθος, σχέδιο και... Κλωναρίδη

07:42 8/5/2012 - Πηγή: AEK365

Διατηρώντας τις πελατειακές της σχέσεις με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει με 2-0 στο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής τωνplay offs και να μπει και πάλι στην μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μια δεύτερη ανάγνωση της βραδιάς από την οποία η ΑΕΚ μπορεί να βρει πολλούς λόγους να νιώθει ικανοποιημένη, αλλά και κάποιους για να προβληματιστεί, το aek365.gr

σας παρουσιάζει την... ακτινογραφία όσων συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

@ Στο πάθος: Όσο τετριμμένο και... κλισέ και αν έχει γίνει το απόφθεγμα ότι τα ντέρμπι κρίνονται στο πάθος, πρόκειται για έναν κανόνα που βρίσκει πάντα επιβεβαίωση. Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο αποφασισμένη στο γήπεδο και έδειξε από την αρχή ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη. Οι ποδοσφαιριστές της έπεφταν πρώτοι στη μπάλα και κέρδιζαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Ακόμη και αυτά τα δύο στοιχεία από μόνα τους, είναι αρκετά σε παιχνίδια όπως τα ντέρμπι, που κρίνονται στις λεπτομέρειες, για να προσφέρουν μεγάλο πλεονέκτημα σε μια ομάδα. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται από την αυτοπεποίθηση, όπως συνέβη χθες. Η ΑΕΚ ένιωθε ότι «τον έχει» τον Παναθηναϊκό.

@ Στο σχέδιο: Όπως και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα (έστω και αν δεν ήρθε το αποτέλεσμα), ήταν ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ είχε μέσα στο μυαλό της ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και να φτάσει στη νίκη. Ήθελε να «τρέξει» με ή για τη μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, προκειμένου να κλείσει τους χώρους στον Παναθηναϊκό και να πάρει την κατοχή και από εκεί και πέρα, να του δημιουργήσει πίεση με προσπάθειες από τα άκρα. Κάτι στο οποίο είχε επιμείνει πολύ ο Κωστένογλου στις δύο τελευταίες προπονήσεις. Το πρώτο το πέτυχε όχι μη αναμενόμενα, από τη στιγμή που στη μεσαία της γραμμή είχε τρεις ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην κατηγορία των «εργαλείων» (Μάκος, Γεωργέας, Καφές). Το δεύτερο ήρθε απρόσμενα, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις στο 9' η ΑΕΚ είχε πάρει ήδη τρεις σέντρες από τον Κοντοέ, στο 22' ο αριθμός τους είχε ανέβει στις οκτώ(!!!), παίρνοντας άλλες δύο από τον νεαρό δεξιό μπακ και τρεις από τον Καράμπελα, ενώ συνολικά στο παιχνίδι η ΑΕΚ πήρε 11 σέντρες μόνο από τα ακραία της μπακ!

@ Στην αποτελεσματικότητα: Είναι δεδομένο ότι δεν θα ήταν αρκετό στην ΑΕΚ το γεγονός ότι το σχέδιό της για να φέρει σε δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό βρήκε εφαρμογή, αν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έδειχναν και πάλι την αδυναμία που είχαν στα προηγούμενα παιχνίδια να τελειώσουν τις φάσεις. Ωστόσο, στο χθεσινό ντέρμπι η Ενωση έγινε... παράδειγμα αποτελεσματικότητας. Σε επτά τελικές προσπάθειες πέτυχε δύο γκολ (ενώ στο ντέρμπι της Τούμπας δεν είχε καταφέρει να σκοράρει έχοντας 11 τελικές) και την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει σχεδόν τις διπλάσιες φορές (13 συνολικά) χωρίς να καταφέρει να παραβιάσει την εστία της Ενωσης.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ:

@ Ο Κλωναρίδης: Σε ένα παιχνίδι στο οποία μετά από πάρα πολύ και

Keywords
Τυχαία Θέματα