Είναι πρόβλημα ο Λίνεν!

08:45 10/1/2013 - Πηγή: AEK365

Δεν της φτάνουν της ΑΕΚ τα υπόλοιπα ζόρια της (οικονομικά - διοικητικά και αγωνιστικά), πρόσθεσε χωρίς να το καταλάβει ακόμη ένα στην καμπούρα της: τον Έβαλντ Λίνεν. Διότι τα προβλήματα που προκαλεί ο Γερμανός είναι περισσότερα από αυτά που λύνει. Για την ακρίβεια, δεν έχει λύσει κανένα από αυτά που παρέλαβε. Αντιθέτως, τα αύξησε και τα διόγκωσε!

Ναι, ο Λίνεν παρέλαβε καμένη γη. Μία ομάδα γεμάτη κενά, δίχως ποιότητα, κακοστημένη και ανοργάνωτη. Αλλά είναι τρεις μήνες στην ΑΕΚ

ο Γερμανός και δεν την έχει βελτιώσει ακόμη στο παραμικρό. Και με αυτόματο πιλότο να πήγαινε η ΑΕΚ, κάτι θα είχε αλλάξει προς το καλύτερο όλο αυτό το διάστημα.

Από έναν προπονητή με την πείρα, έστω, του Λίνεν (για τις ικανότητές του μπαίνουν στη μέση υποκειμενικά κριτήρια), θα περίμενε κανείς να έχει επιβάλει τουλάχιστον αγωνιστική πειθαρχία, να έχει παρουσιάσει ένα υποτυπώδες σχέδιο παιχνιδιού, να έχει διαχειριστεί με στοιχειώδη λογική το ρόστερ του. Όχι να κάνει δηλώσεις σαν απλός... τηλεσχολιαστής στο φινάλε των παιχνιδιών. Λες και δεν είναι αυτός προπονητής της ΑΕΚ! Έπειτα από το ματς της Τρίπολης, για παράδειγμα, είπε ότι κακώς η άμυνά του έπαιζε τόσο ψηλά, με συνέπεια να φάει τα τρία γκολ (σαν σε προπόνηση) και, φυσικά, να χάσει.

Μόνο που εκείνος όφειλε να δώσει την εντολή στους παίκτες του να οπισθοχωρήσουν. Ποιος περίμενε να το κάνει αυτό; Ο φροντιστής; Αν, βέβαια, την έδωσε την εντολή και οι ποδοσφαιριστές του τον... έγραψαν, τότε και πάλι φταίει που δεν έχει καταφέρει να τους εμπνεύσει, να τους μαζέψει και να τους δώσει να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Αυτά που γίνονται στα Σπάτα και στα παιχνίδια της ΑΕΚ είναι αδιανόητα! Για να μην πάω σε όλα όσα έχουν συμβεί αυτούς τους μήνες και χρειαστώ... ολόκληρη την εφημερίδα, ας μείνω στα... φρέσκα.

Ξεκινάω από τα χθεσινά. Τόσον καιρό που δεν είχε ακραίους, ο Λίνεν δεν δοκίμασε ποτέ να παίξει 4-4-2 σε ρόμβο και επέμενε (κι αυτός) να «κακοποιεί» τον Φούντα σε ρόλο εξτρέμ. Και τώρα που του πήραν τον Καραλή, ο οποίος είναι καθαρός ακραίος μεσοεπιθετικός, πήγε στην προπόνηση και δούλεψε τον... ρόμβο!

Προχθές έκανε άνω-κάτω την ομάδα, διώχνοντας από την προπόνηση τον πιο ποιοτικό πιτσιρικά του, τον Κατίδη, επειδή διέγνωσε αδιαφορία στο πρώτο... 5λεπτο του διπλού! Και, βέβαια, ο Κατίδης δικαιούται να νιώθει στοχοποιημένος, αφού μονίμως εκείνος την πληρώνει για οτιδήποτε (μέχρι και οι... παλαίμαχοι του επιτέθηκαν, υπερασπιζόμενοι την... «ιερή αγελάδα» των Σπάτων, τον Μανόλη Παπαδόπουλο).

Τον Κατσικοκέρη τον έκοψε χωρίς να του δώσει ευκαιρία. Τον Φουρτάδο τον έκανε μέχρι και εξτρέμ για να τον χωρέσει στην ενδεκάδα (για να τον τελειώσει μετά και αυτόν και να τον... επαναφέρει χθες, έπειτα από το επεισόδιο με τα... μαδέρια στις ασκήσεις για τα τελειώματα!). Τον Ρίκκα τον έχει ενδεκαδάτο από εκεί που τον είχε στη μαύρη λίστα. Τον φορ Παπαδημητρίου τον βάζει... αριστερό μπακ στην Τρίπολη (και ακόμη... γελάει ο Τσιώλης), ενώ είχε διαθέσιμο τον Τσαμουρλίδη. Τον Παυλή τον κόβει, ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα τον είχε βασικό. Αφήνει στον πάγκο κόντρα στον Αστέρα τον καλύτερο παίκτη του, τον Κορδέρο (επειδή, λέει, δεν ήταν καλός στην προπόνηση). Τον άλλον έμπειρο, τον Γκερέιρο, επίσης τον πετάει από την ενδεκάδα. Τον Μπουγαΐδη δεν ήθελε ούτε να τον δει και τον Τσούπρο τον στέλνει στη δεύτερη ομάδα. Και χθες δοκιμάζει στόπερ τον... Φέτση και αφήνει έξω τον Γιάγκο γιατί θέλει, λέει, να πιέσει ψηλά την Ξάνθη!

Αφήστε το άλλο. Πρώτος στα εργομετρικά ήρθε ο Ρίκκα, που μέχρι την Τρίπολη δεν υπολογιζόταν! Δεύτερος ο Τσαμουρλίδης, που ήταν... τραυματίας και έκανε θεραπείες επί 2-3 μήνες. Και τρίτος ο Μητρόπουλος που δεν έπαιζε στον Παναιτωλικό! Φανταστείτε, δηλαδή, το επίπεδο φυσικής κατάστασης όσων... αγωνίζονται κανονικά στην ΑΕΚ...

* Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα LiveSport

Keywords
Τυχαία Θέματα