«Είναι τεράστια τιμή»

19:02 27/3/2012 - Πηγή: AEK365

Εμφανώς συγκινημένος και χαρούμενος, ο κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την απόφαση της ΕΟΕ να τον χρήσει πρώτο λαμπαδηδρόμο. Στην τελετή που πρόκειται να γίνει στην Αρχαία Ολυμπία, όπως και γίνεται σε κάθε Ολυμπιάδα, ο κολυμβητής του Ολυμπιακού θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει

την πορεία της προς όλο τον κόσμο, ώστε να καταλήξη στο Λονδίνο και να σημάνει την έναρξη των Αγώνων. Για αυτή του την μελλοντική εμπειρία ζώης ο Σπύρος Γιαννιώτης τόνισε αρχικά (χάνοντας τα λόγια του):

«Είναι τεράστια τιμή για μένα. Είναι κάτι το συγκλονιστικό. Ακόμη και τώρα που το λέω και το σκέφτομαι με πιάνει ρίγος και ανατριχίλα. Νιώθω υπέροχα από την στιγμή που το έμαθα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επελέγην για αυτήν την διαδικασία. Ειδικά και ως πρώτο λαμπαδηδρόμο, ως τον άνθρωπο που θα ξεκινήσει να μεταφέρει την φλόγα στο μακρινό της ταξίδι».

Για τον Έλληνα κολυμβητή, είναι η δεύτερη τιμή (σαφώς μεγαλύτερη) μέσα σε μόλις λίγες ώρες, αφού την Κυριακή βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. Όσον αφορά τα δύο γεγονότα δήλωσε: «Είναι σημαντικά για μένα και τα δύο γεγονότα. Νιώθω πως ανταμείβονται οι κόποι μου. Είναι μια ηθική ικανοποίηση που σπάνια νιώθει κανείς».

Τέλος, δήλωσε πως η καλή αρχή μπορεί να συνοδευτεί με ένα εξίσου καλό τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Σίγουρα η έναρξη των Ολυμπιακών με την ευκαιρία που μου δίνεται ως λαμπαδηδρόμος, είναι κάτι το οποίο θα μου δώσει έξτρα κίνητρο για τους Αγώνες το καλοκαίρι. Ο στόχος μου ήταν εξαρχής το βάθρο και πλέον αυτό θα με πεισμώσει ακόμη περισσότερο για να τα καταφέρω».

Keywords
Τυχαία Θέματα